POSJET

Hrvatska će tursku vojsku opskrbljivati kacigama

08.11.2001.
u 00:00

Turska bi uskoro mogla postati jedan od većih naručitelja vojnih, pilotskih i padobranskih kaciga koje se proizvode u Hrvatskoj. Osnova za suradnju u vojnoj industriji dobila je, nakon četiri godine dogovaranja i usuglašavanja, i pravni temelj za potpisivanje konkretnih ugovora potpisivanjem sporazuma između turskog i hrvatskog ministra obrane.

Već prvi dan nakon potpisivanja sporazuma u Zagrebu, tursko je izaslanstvo u Prelogu, u tvornici "Šestan-Busch", pokazalo veliko zanimanje za poslovanje s Hrvatima. Naime, ta je tvornica gotovo potpuno opremila hrvatsku vojsku posebnim kacigama koje su i u NATO-u dobile najviše ocjene, pa ih je za svoju vojsku naručila i Velika Britanija.

- Turskog ministra obrane Sabahattina Cakmakoglua i njegove suradnike oduševio je i iznenadio način proizvodnje te tehnologija koja je među najrazvijenijima u Europi. Njihova je proizvodnja na mnogo nižoj razini od naše te se nadamo da će prihvatiti suradnju u proizvodnji kaciga od aramidnih vlakana - rekao je za Večernji list Alojz Šestan.

Osim vojske Velike Britanije, kacigama svih vrsta, pa i onih pilotskih s vizirima, tvrtka iz Preloga opskrbljuje i litavsku te poljsku vojsku, a ugovaraju se i poslovi s Kuvajtom.

T. Božić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije