ANGAŽIRANI I NIJEMCI

Hrvatska vojska izvlačila posljednje dijelove srušenog mađarskog helikoptera: 'Teren je nepristupačan'

Nastavlja se potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
26.06.2023.
u 07:55

Olupina i tijela dvaju članova posade pronađena su još u srijedu u kanjonu rijeke Čikole između Pakova Sela i Miljevaca, a u četvrtak je pronađeno tijelo i trećeg člana posade

U izvlačenju vojnog helikoptera koji se prošloga tjedna srušio kod Drniša, usmrtivši tri člana posade, i dalje pomaže Hrvatska vojska, poručili su iz Ministarstva obrane. Izvlačenje je započelo po prvi puta još u četvrtak u večernjim satima, kada su sudjelovala 70 pripadnika vojske, a od nedjelje u jutarnjim satima izvlačili su se posljednji dijelovi mađarskog helikoptera. 

''U izvlačenju sudjeluje oko 60 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva. S pripadnicima Hrvatske vojske na terenu surađuju njemački zaposlenici tvrtke Airbus koji su angažirani na rastavljanju posljednjih dijelova helikoptera'', poručili su iz MORH-a.

U izvlačenju sudjeluju i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGSS-a. Radovi na nepristupačnom terenu nastavljaju se i tijekom dana, poručili su.

POVEZANI ČLANCI:

Mađarski vojni helikopter Airbus H145M bio je na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, a srušio se u srijedu oko 12 sati na drniškom području, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. Olupina i tijela dvaju članova posade pronađena su još u srijedu u kanjonu rijeke Čikole između Pakova Sela i Miljevaca, a u četvrtak je pronađeno tijelo i trećeg člana posade mađarskoga  helikoptera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije