STRADALI U POPLAVAMA

Hrvatski Caritas dopremio Podravkinu donaciju prehrambenih proizvoda za poplavljene u Mostar

Foto: Caritas
1/5
10.10.2024.
u 21:54

U nedjelju 13.  listopada odlukom hrvatskih biskupa u svim će se biskupijama diljem Hrvatske prikupljati novčani prilozi za stradale u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je u četvrtak 9. listopada donacija prehrambenih proizvoda „Podravke d.d.“ namijenjena stradalima u poplavama u Bosni i Hercegovini stigla u Zagreb, Hrvatski ju je Caritas rano jutros u sklopu svoje akcije „Pruži ruku!“ uputio u Mostar, odakle će je Caritas biskupije Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske distribuirati pojedincima i obiteljima koji trpe posljedice razornih poplava. Donacija vrijedna više od 50.000 eura,  sastoji se od gotovo 6 tona raznovrsnih Podravkinih proizvoda, od mesnih juha, napolitanki, dječje hrane, ajvara, džema, do različitih pašteta, konzervirane hrane te tjestenine – u skladu s nekim od potreba koje je Hrvatskom Caritasu nedugo nakon katastrofe, a nakon uvida u stanje na poplavljenim područjima, komunicirao Caritas Bosne i Hercegovine.

„Uz ostalu prikupljenu pomoć i darovanim novčanim sredstvima nabavljene nužne prehrambene i higijensko-sanitarne potrepštine i materijalna dobra potrebna za sanaciju kuća, Caritasovi će djelatnici i volonteri i ovu donaciju usmjeriti krajnjim korisnicima na poplavom pogođenom području“,  rekao je zahvaljujući za  preuzetu donaciju don Anto Pavlović, ravnatelj Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Foto: Caritas

Hrvatski Caritas humanitarnu akciju Poplave u Bosni i Hercegovini – Pruži ruku!, kojom prikuplja pomoć stradalima u nedavnim razornim poplavama, pokrenuo je u petak 4. listopada, i već u utorak 8. listopada doznačio Caritasu Bosne i Hercegovine za tu svrhu dotad prikupljenih 170.000 eura. Akcija se nastavlja a novčana će sredstva biti žurno usmjeravana Caritasu Bosne i Hercegovine.

U nedjelju 13.  listopada odlukom hrvatskih biskupa u svim će se biskupijama diljem Hrvatske prikupljati novčani prilozi za stradale u Bosni i Hercegovini. Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim darovima i telefonskim pozivima već poduprli zajedničke napore za pomoć stradalima u Bosni i Hercegovini i poziva na solidarnost s bližnjima u nevolji.  

U akciju Hrvatskog Caritasa moguće je uključiti se: novčanom uplatom na račun: HR5623400091511298894 ili putem mrežne stranice www.caritas.hr kao i pozivom na donacijski telefon 0609010 (0,83 eura po pozivu; PDV uključen).

Foto: Caritas

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije