Nakon požara

Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica opet "živi"

'28.12.2011., Bjelolasica - Nakon sto je Club Adriatic preuzeo vodstvo HOC-a Bjelolasica, u 40 dana postavljen je sator - restoran, uredjena je djecja skijaska staza Tintilic te klizaliste koje ce bit
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
30.12.2011.
u 09:45

U funkciji je dječja staza Tintilinić, za ugostiteljske potrebe uređen je šator, spremno je 400 soba

Bilo je strašno dolaziti na zgarište, gledati kako je sve uništeno, razmišljati što će biti s nama. Bjelolasica je naš život. Recite svima kako je ovdje prekrasno i neka dođu u što većem broju – poručila je Jelena Domitrović. S preostalih 125 zaposlenika HOC-a Bjelolasica veseli se ponovnom povratku na posao nakon katastrofalnog požara 25. siječnja ove godine kada je izgorjela glavna zgrada s restoranom i dvoranom. Zahvaljujući Clubu Adriatic koji je 18. studenog preuzeo upravljanje HOC-om i Agenciji za upravljanje državnom imovinom Bjelolasica se vraća u život i spremna je za prihvat prvih gostiju koji stižu 30. prosinca. Na raspolaganju im je 400 kreveta, a na mjestu izgorjelog objekta postavljen je šator koji zadovoljava sve ugostiteljske potrebe. Za najmlađe je uređena staza Tintilinić i klizalište.

 Zbrinjavanje radnika

 – U 40 dana napravili smo puno, ali ne i ono što mi želimo da Bjelolasica bude u budućnosti. Nismo imali puno vremena pa smo se fokusirali na najmlađe i početnike. Nudimo programe i vrtićima, školama, radnim organizacijama... No Bjelolasica neće biti samo skijalište, nego sportsko rekreativni centar – najavio je direktor Cluba Adriatic Ivica Prevolšek. Dodaje da planiraju program restrukturiranja za dio zaposlenika, ali će im kroz program zbrinjavanja omogućiti da se vrate kada Bjelolasica bude u punoj funkciji. To bi se moglo ostvariti gradnjom hotela Club Bjelolasica s četiri zvjezdice bruto površine 6500 kvadrata.

 Boravak od sedam dana

 – U prizemlju će biti recepcija, bazen, restoran i dvorana prilagođena igranju košarke. Na prvom katu bit će 46 smještajnih kapaciteta s pogledom u zračni prostor dvorane, s malim wellnessom i fitnessom. Na drugom katu bit će još 46 soba s dva luksuzna apartmana i polivalentnom dvoranom za stotinjak osoba. Posebnu važnost posvetili smo zaštiti od požara. Najvažnije je vrijeme zadržavanja u hotelu. Postignemo li da ovdje gosti borave sedam dana, dobit ćemo hotel koji će pokrivati sve troškove i oživjeti susjedne objekte – rekao je arhitekt Damir Ivšić i izrazio nadu da će onda nogometaši, ali i ostali naši reprezentativci dolaziti na pripreme na Bjelolasicu. Nada se da će investicija vrijedna tridesetak milijuna kuna u lipnju iduće godine dobiti potvrdu glavnog projekta nakon čega bi trebali početi radovi. Završetak se očekuje za Božić 2013. godine

Komentara 2

Avatar freen
freen
13:14 30.12.2011.

jel ono zagorilo u tepsiji,što je ono

LO
lora
16:57 12.01.2012.

Taso i Ljubiša u prvom planu. Nekada radio gore pozdrav ljudi, želim Vam puno posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije