Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU 30 NAJBOLJIH

Hrvatski ponos: Pelješki most dobio još jednu globalnu i prestižnu nagradu

Pogled iz zraka na Pelješki most
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/24
23.08.2023.
u 23:01

FIDIC koji slavi ove godine 110 godina postojanja će dobitnicima svoje prestižne  za projekte dodijeliti 12. rujna u Singapuru, tijekom svoje Globalne infrastrukturne konferencije

Pelješki most dobio je još jednu globalnu i vrijednu nagradu. Ovaj put nagrada za most koji je spojio Hrvatsku stigla je od FIDIC-a, Međunarodna federacija inženjera konzultanata. FIDIC koji slavi ove godine 110 godina postojanja će dobitnicima svoje prestižne  za projekte dodijeliti 12. rujna u Singapuru, tijekom svoje Globalne infrastrukturne konferencije.

Kako navode u FIDIC-u, oni nagrađuju i promoviraju postignuća i uspjehe konzultantskih tvrtki članica i njihovih klijenata diljem svijeta te važan utjecaj koji njihovi projekti imaju na društvenu, ekonomsku i ekološku kvalitetu života diljem svijeta.

 

>> VIDEO Pelješki most već godinu dana povezuje Hrvatsku: Ostvario se višestoljetni san

Nakon razmatranja svih prijava za dodjelu ovogodišnjih nagrada, žiri je identificirao je 30 projekata koji su zadovoljili povišene kriterije za dobivanje Nagrade za zasluge za FIDIC Project Awards 2023. Nagrađeni projekti  odabrani iz Australije, Bocvane, Kanade, Kine, Hrvatske, Francuske, Irske, Mozambika, Filipina, Singapura, Somalije, Južne Koreja, SAD-a ii Vijetnama. Među ovih 30 projekata, 16 ih je odabrano za osvajanje Nagrade za izvrsnost koja će biti otkrivena na svečanosti u Singapuru.

U FiDIC-u istič  da njihove nagrade za projekte također pokazuju sve veću važnost infrastrukturnog sektora u ostvarivanju UN-ovih ciljeva održivog razvoja. 

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Pelješki most odnosno Hrvatske ceste su za njega dobile u lipnju ove godine na Međunarodnoj konferenciji o mostovima održanoj u američkom National Harboru, pokraj Washingtona. Tad je Pelješki most dobio medalja Gustava Lindenthala koja se dodjeljuje za pojedinačno, nedavno izvanredno postignuće u izgradnji mostova koje pokazuje tehničku i materijalnu inovaciju, estetsku vrijednost, sklad s okolišem ili uspješno sudjelovanje u zajednici. Hrvatske ceste su dobitnici godišnje nagrade 2023. za most Pelješac u kategoriji za izvanredno inženjersko postignuće koje obuhvaća estetski ugodnu i ekološki prihvatljivu praksu u mostogradnji.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar marsijaneri
marsijaneri
00:07 24.08.2023.

Pitam gdje su sada oni svi neprijatelji tog objekta, koji su pumpali javnost protiv tog objekta jer su imali samo jedan cilj da se objekt ne izgradi. Utihnuli su danas. Jer, ovaj veličanstveni most potpuno ih je demantirao.

SS
sokac sa drave
07:17 24.08.2023.

Moramo istaci zasluge nasih prijatelja kineza to su oni sto na kapama nose crvenu zvijezdu petokraku.Kada su istaknuli ponude za gradnju mosta nasi saveznici i dobro drustvo u kojem se nalazimo( kaze Plenky) nisu znali koliko bi trazili za izvedbu radova.Posebno se Strabak nadao.Dosli kinezi i kazu kao za vas mi gradimo u pola cijene.I tako bi.Kazu iz zahvalnosti kada kini nije islo tako dobro drug tito nam je u pola cijena slao psenic,kukuruz i ulje od suncokreta.

DM
dms
04:50 24.08.2023.

Kome ide nagrada? Kineskim izvođačima, Slovenskom projektantu ili EU investitoru? Nasi kokošari i oni malo teži igrači su jedino bili aktivni kad se krkalo na nekoliko lažnih početka radova i pri mešetarenju sa parcelama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije