'Manipulacija SDP-a'

HSP AS osuđuje Ferićev zahtjev o vraćanju 'partizanskih' imena pulskim školama

hsp as
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
29.09.2014.
u 08:16

Stoga istarski HSP AS predlaže da se konačno i imena poginulih branitelja poput Darka Rušanca ili Tomislava Brstila, kao i drugih Istrana poginulih u Domovinskom ratu, nađu kao nazivi ulica

Na prijedlog predsjednika pulskog SDP-a Danijela Ferića da se pulskim osnovnim školama vrate stara imena vezana za NOB reagirala je predsjednica HSP AS Istarske županije Ana Kolić Marković. "HSP AS oštro se protivi i osuđuje ovakav, povijesno dubiozan zahtjev da se imenima partizana manipulira javnost.

Manipulacija SDP-a temelji se na činjenici da umjesto da popularizira i podigne svijest o poznatim Hrvatima iz dalje i braniteljima iz ove bliže hrvatske povijesti, ova destruktivna stranka promovira pokret koji je učinio bezbroj zločina. Svi znamo da, partizani koji nisu istovremeno bili i članovi Komunističke partije, nisu niti onda niti dan danas bili poželjni, te se stoga lako može zaključiti da uvođenjem partizanskih imena u istarske škole, SDP nastoji opet mijenjati povijest. HSP AS Istra bit će uporan u zalaganju da se konačno gradovi i općine u Istri prestanu sramiti hrvatskih velikana i da se počnu dičiti svojim porijeklom i domovinskim ratom. I da ne zaborave one koji su časno izgubili svoje živote dok su branili naše živote.

Stoga istarski HSP AS predlaže da se konačno i imena poginulih branitelja poput Darka Rušanca ili Tomislava Brstila, kao i drugih Istrana poginulih u Domovinskom ratu, nađu kao nazivi ulica ili recimo izviđačkih odreda, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 20

AP
apolon
08:48 29.09.2014.

Pogledajte u što su ovu zemlju pretvorili... rekordna nezaposlenost, gospodarstvo je palo u ekonomsku depresiju te je na koljenima ali ljevičari radije pričaju o Boško Buhi i lijepim kapama partizankama a dr . ivo bi još mudro napomenuo,nemojmo se vračatiš mudro napomenuo,nemojmo se vračati u prošlost!?

OS
osica
09:35 29.09.2014.

kako bi bilo da "jednu školu nazovemo po Veljku Mariću, koji trune u srpskom zatvoru, koji je branio domovinu, da bi mi mogli ovdje prodavati maglu i manipulirati naraštajima." Nikako, ama baš nikako nekima ne ide Hrvatska storena u Domovinskomm ratu, zašto, i imaju li pravo na takvu presiju jer momentalno obnašaju vlast ?

SA
samodinamo
09:42 29.09.2014.

Inače je Ferić predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije