Vlada je prihvatila program povratka više od 1500 stanova bivšim nositeljima stanarskog prava

HSP: Hrvatska će vratiti stan i vozaču zločinca Gorana Hadžića?

mladen leovac
Goran Ferbežar/PIXSELL
28.01.2010.
u 13:34

HSP traži od Vlade povlačenje ovog programa i "kazneni progon, a ne nagrađivanje ratnih zločinaca" te će ovih dana posjetiti stanare tih stanova i pružiti im pravnu zaštitu jer "ne možemo dopustiti da netko trguje našim dušama i našim ljudima".

- Hrvatska vlada, vjerojatno na zahtjev SDSS-a, prihvatila je program povratka više od 1500 stanova bivšim nositeljima stanarskog prava koji su napustili stanove 1991. iako su bili svjesni da time, prema tadašnjim pozitivnim zakonima, gube i stanarsko pravo. U tim su stanovima danas hrvatski branitelji i ratni invalidi koji su ih legalno dobili, a potom i otkupili kao i tisuće drugih građana Hrvatske, ali će ih, čini se, morati napustiti.

- Među tima kojima će država vratiti stan jest i vozač Gorana Hadžića, zatim deset osoba protiv kojih se vodio sudski postupak za ratni zločin, desetak oficira JNA koji su sudjelovali u napadima na Vukovar od kojih je jedan aktivni pripadnik Vojske Srbije - rekao je danas u Vinkovcima Mladen Leovac, predsjednik vukovarsko-srijemskog HSP-a.

Dodao je da HSP od Vlade traži povlačenje ovog programa i "kazneni progon, a ne nagrađivanje ratnih zločinaca" te da će ovih dana posjetiti stanare tih stanova i pružiti im pravnu zaštitu jer "ne možemo dopustiti da netko trguje našim dušama i našim ljudima".

Tvrdi da bi samo u Vinkovcima možda i 300 branitelja moglo biti izbačeno iz stanova da bi se vratili odbjeglim nositeljima stanarskog prava. Za Vukovar HSP još nema podatke, ali ondje bi ih moglo biti znatno više.

- Ne prihvaćamo ucjene i, bude li potrebno, svim zakonitim sredstvima, od peticija do prosvjeda, štitit ćemo svoje građane, branitelje i invalide od izbacivanja iz stanova - rekao je Leovac dodajući da je Vlada novcem za taj program mogla u Vukovarsko-srijemskoj županiji otvoriti 10.000 radnih mjesta umjesto što planira kako izbaciti branitelje iz stanova.

Komentara 40

MO
morituriite
14:13 28.01.2010.

Uz sve ovo još će najvjerojatnije oduzeti pravo glasa Hrvatima u dijaspori, ali će zato manjine dobiti dvostruko pravo glasa (\"civilizacijski iskorak\" kako to Šeks reče a nisam baš sigurna da se EU tim iskorakom može pohvaliti) a Hrvati građani drugog reda u vlastitoj zemlji. Pri tome nam sve to lijepo pakiraju iza leđa. I nitko ne diže glas protiv! Blago se nama.

MU
Mućanin
15:43 28.01.2010.

Pitam se, da li naša Vlada takv program uopće može bez saborskog čitanja provesti? Bože moj, sačuvaj nas naših političara jer će nas odvest u ponor!!!

OB
-obrisani-
14:41 28.01.2010.

To je Jospovićevo obećanje i cijena koalicije........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije