Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA MU ČAST

Htjeli prevariti starca, ali ovo nisu očekivali: Nadmudrio ih je i strpao u zatvor

Njemačka policija
Foto: Stephan Schulz/DPA/PIXSELL
1/2
26.08.2023.
u 12:15

Kad su prevaranti došli preuzeti plijen, policija ih je presrela te ih je uhitila

Da ipak nije moguće prevariti svakog umirovljenika uvjerila su se dvojica prevaranata koja su to pokušala u Njemačkoj. Naime, oni su se javili 82-godišnjaku iz Marburga te su se predstavili kao policajci. 

Kazali su mu kako se sada strahuje od strane “policije” da provalnici ne provale u njegov stan i otmu mu dragocjenosti i isprazne bankovni račun. Kako umirovljenik ne bi stradao, lažni policajci su mu ponudili zaštitu i čuvanje njegovih dragocjenosti, piše Fenix magazin. Međutim, 82-godišnjak je odmah prepoznao da se radi o prijevari te je obavijestio sina i policiju, a prevarantima je rekao da ide pokupiti vrijednu kolekciju novčića iz banke.

VEZANI ČLANCI: 

Policija je u međuvremenu došla do adrese 82-godišnjaka, a starac je pripremio torbu s bezvrijednim sadržajem i na kraju je ostavio ispred svoje kuće radi preuzimanja od strane lažnih policajaca. Kad su prevaranti došli preuzeti plijen, policija ih je presrela te ih je uhitila. Uhićena su dva muškarca u ranim 20-im godinama iz Sjeverne Rajne-Vestfalije. 

Prema navodima policije, samo u kolovozu bilo je već pet slučajeva prijevare u središnjem Hessenu u kojem su prevaranti uzeli više od 70.000 eura plijena.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije