Romski obračun

Hudorović je pištolj imao i prije sukoba s Velićima

romi
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
14.11.2012.
u 11:32

Jurjeva nevjenčana supruga Silvija Vunduk svjedočila je da je pištoljem znao baratati i maloljetni okrivljenik

Svjedočenjima članova obitelji Hudorović na Županijskom sudu u Karlovcu nastavljen je niz sudskih rasprava vezanih za dva oružana sukoba između Hudorovića i Velića, koji su se dogodili tijekom 2010. godine.

U ovom procesu sudi se Jurju Hudoroviću, njegovu bratu Nenadu te Jurjevu maloljetnom sinu za ubojstvo iz bezobzirne osvete Mate Velića i četiri pokušaja ubojstva članova Velićeve obitelji koji su s njim bili u kamionu.

 Prije pucnjave prijatelji

 Posebno je dojmljivo bilo svjedočenje Silvije Vunduk, Jurjeve nevjenčane supruge, koja je nizom primjera oslikala kako su dvije obitelji prije događaja u Oštarijama bile u prisnim odnosima.

 – Dan prije Oštarija Frane Velić stariji bio je kod nas u gostima. Bilo je to uobičajeno jer smo se posjećivali svaka dva dana. Juraj i ja smo čak krstili dvoje djece iz obitelji Velić. Frane je tad Jurja zvao da idu zajedno na natjecanje konja u Oštarije te da poslije odu na krštenje kćeri sestre Frane Velića. Zato smo bili jako iznenađeni zbog svega što se dogodilo u Oštarijama. Ipak, unatoč svemu, nitko osvetu nije spominjao – rekla je Vunduk.

 Branitelji su u nastavku pitanjima pokušali dokazati da osveta nije mogla biti motiv za pucnjavu koja se dogodila na cesti između Draganića i Karlovca. Pitanja braniteljice Dalije Orešković otvorila su i drugu dimenziju sukoba.

 – Dan prije Oštarija Frane Velić je od Jurja tražio da negdje odu zajedno, kako bi vidjeli tko bolje puca iz pištolja. Otišli su, čini mi se, negdje na Orlovac. Juraj je imao sa sobom pištolj i kada je odlazio od kuće prije nego su nastradali Velići. No on je pištolj nosio svakog dana. Mi smo se bavili željezom pa smo često znali sami spavati po šumi ili pustim parkiralištima – rekla je Vunduk i napomenula da je pištoljem znao rukovati i maloljetnik.

 Što je radila policija?

 Jasmina Brkić Kristanić, maloljetnikova braniteljica, željela je rasvijetliti postupke policije i zakonitost postupanja nakon njegova privođenja.

 – Prvi put kad sam došla kod ‘malog’ u policiju, već je bio ispitan i s njim, koliko znam, nije bila odvjetnica. Bio je jako uplašen i već sam tada znala da nešto nije u redu. Nekoliko dana kasnije rekao mi je da su mu policajci prijetili, lupali mu glavom o stol i rekli da će ga zatvoriti u krvavi kamion – rekla je S. Vunduk.

 – Znači li to da njegova izjava nije sačinjena pred vama – pitala je J. Brkić Kristović.

 – Nije, samo su je pročitali preda mnom iako zakonski nisam njegov skrbnik niti sam ga posvojila – zaključila je Vunduk. Suđenje se nastavlja 19. prosinca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije