u kampu medena

'Hvala vam što ste nas pazili': Djeca zahvalila policajcima koji su ih čuvali za vrijeme požara

Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/3
21.07.2024.
u 14:04

Iz policije otkrivaju kako su od 18. srpnja, kada je požar izbio, čitavo vrijeme bili na terenu kao potpora vatrogascima, zatvorili prometnicu kako bi osigurali nesmetan prolaz do požarišta, osiguravali mjesto događaja, regulirali promet unutar hotelskog naselja te pružali potrebne informacije o stanju na terenu gostima kampa

Dok se vatrogasci još bore s osiguravanjem požarišta u okolici Trogira zbog požara koji je buknuo u četvrtak, policija je jučer uhitila osumnjičenika koji je danas priznao da je podmetnuo požar. U Segetu je, kako su otkrili iz PU splitsko-dalmatinske, zapravo izbjegnuta velika tragedija, jer je u kampu Medena u vrijeme izbijanja požara boravilo 120 djece u dobi od 7 do 14 godina iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, a koji su bili sudionici dječjeg kampa.

Nakon izbijanja požara djeca su iz apartmana preseljena u hotel kako bi bili smješteni dalje od požarišta, no brojni su i dalje strahovali od najgoreg. Radi se o djeci bez roditeljske pratnje, zbog čega su policijski službenici tijekom četvrtka i petka obilazili kompleks, razgovarali s mališanima i umirivali ih kako bi im bili podrška u teškim okolnostima.

Inače, tijekom ljeta u hotelu su smješteni i policijski službenici iz ispomoći koji su se također sprijateljili s djecom za vrijeme boravka i u ovim trenucima bili su im potpora. Djeca su policajcima i vatrogascima nacrtala i darovala crteže i na taj način im uputila zahvalu za trud koji su uložili u njihovu sigurnost. Policajci putem priopćenja javljaju kako će njihove slike pronaći mjesto u Policijskoj postaji Trogir.

Iz policije otkrivaju kako su od 18. srpnja, kada je požar izbio, čitavo vrijeme bili na terenu kao potpora vatrogascima, zatvorili prometnicu kako bi osigurali nesmetan prolaz do požarišta, osiguravali mjesto događaja, regulirali promet unutar hotelskog naselja te pružali potrebne informacije o stanju na terenu gostima kampa. U jednom trenutku njihovu pomoć je zatražila strana državljanka koja nije mogla pronaći maloljetnog sina nakon što je s njim u žurbi napustila plažu. Policijski službenici tu su se angažirali, pomogli i pronašli dijete na drugom kraju hotelskog kompleksa. 

VIDEO Buktinja u Segetu Donjem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije