NIJE MU PRVI PUT

Detalji velikog požara u Segetu: Piroman sve priznao, potpalio na dva mjesta i gledao kako vatra guta šumu

U blizini Trogira izbio požar, u gašenju pomažu i tri protupožarna aviona
Foto: Josko Herceg/PIXSELL
1/12
21.07.2024.
u 13:51

Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 37 vozila. Nadljudskim naporima obranjene su kuće i ostali objekti. U bližoj okolici požarišta nalazilo se oko četiri tisuće turista

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je pritvor 34-godišnjaku osumnjičenom da je prije koji dan zapalio požar kod hotelskog naselja Medena u Segetu Donjem. 

Dalmatinski portal navodi da piromanu ovo nije prvi put da je palio, već da je bio u zatvoru 2013. zbog paljevine, no da je u međuvremenu nastupila rehabilitacija pa da se taj podatak nije mogao koristiti kao pritvorski osnov. - Prije ispitivanja pregledala ga je psihijatrica koja je utvrdila da je djelo počinio bitno smanjeno ubrojiv. Smatra da postoji opasnost da bi mogao ponovno zapaliti. Još nije postavljena dijagnoza piromanije, premda sve upućuje na to. 

Djelo je osumnjičeni priznao. Nije znao objasniti zašto je potpalio vatru na dva mjesta. Bio je tu još neko vrijeme i gledao kako vatra guta šumu. Sada mu je žao. Kaje se i tvrdi da više neće paliti. Psihijatrica je utvrdila i kako osumnjičeni ima problem s alkoholom.

Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 37 vozila. Nadljudskim naporima obranjene su kuće i ostali objekti. U bližoj okolici požarišta nalazilo se oko četiri tisuće turista - naveli su iz Dalmatinskog portala.

VIDEO Uhićenje muškarca koji je podmetnuo požar kod Trogira

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:26 21.07.2024.

Hrvatski državljanin Jovo.

DA
daniel6
15:24 21.07.2024.

vec sam rekao nekoliko puta. Za takve uvesti smrtnu kaznu. Malo, malo smrtno strada neko ili od gradjana ili od varogasaca, da o msterijalnoj steti i ne govorim. Smrtna kazna jednom, dvojici, pa da vidimo hoce li biti jos pozara.

Avatar Jopa
Jopa
14:53 21.07.2024.

Treba ga osuditi na 5 godina sađenja drveća, i one SF narukvice koje se ne mogu skinuti mora imati od svibnja do listopada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije