dijele se opomene

Burno u Saboru. Plenković zastupnici: 'Opet lažete'. Jandroković se odmah umiješao

Zagreb: Sabor 11. sjednicu počeo aktualnim prijepodnevom
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
20.04.2022.
u 17:25

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković morao je smiriti premijer

Hrvatski sabor počeo je 11. sjednicu aktualnim prijepodnevom, a sjednica će potrajati do sredine srpnja, ustavnog roka za redovito zasjedanje. Aktualno prijepodne bilo je vrlo burno, a čelnik SDP-a Peđa Grbin prozvao je premijera Andreja Plenkovića da je naručio temu oko pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača kako se ne bi morao baviti stvarnim problemima u zemlji, na što ga je premijer upitao je li "normalan" i je li ga "sram".

I popodne je sjednica u Saboru nastavljena vrlo burno, a zatupnici su premijera Plenkovića ponovo zasuli pitanjima. Zastupnici Domagoj Hajduković, Anka Mrak Taritaš i Katarina Peović dobili su opomenu nakon što su prekršili Poslovnik. 

"Opet lažete, lažljivcima treba reći...", kazao je premijer Andrej Plenković za govornicom kada se obratila zastupnica Peović koja se dotaknula pada letjelice u Zagrebu. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković morao je smiriti premijer. 

"Predsjedniče Vlade nemojmo tako, kolegica je prekršila Poslovnik", kazao je Jandroković.  "Predsjednik Vlade ne može dobiti opomenu mogu ga samo upozoriti. Mogu samo skrenuti pozornost. Dobit ćete još jednu opomenu, kazao je Gordan Jandroković Katarini Peović.

Karolina Vidović Krišto dobila je i treću opomenu zbog tri povrede Poslovnika. "Vi čak niste uopće niste naučili pravila, kada dobijete tri opomene ne možete više govoriti", kazao je Jandroković Vidović Krišto. 

Premijera je Katarina Peović pitala o padu letjelice u Zagrebu. 

"Ja ne znam gdje ste vi išli u školu. Gospođa govori kao da je bila tamo. Jeste li bili u komunikaciji s liderima. Jedina ste bila suzdržana o deklaraciji. Vas bi trebalo biti sram hodati po cesti, ratni zločini su, a vi ste suzdržani", kazao je premijer Peović.

Zastupnica Sandra Benčić je reagirala na, kako kaže, uvrede premijera prema zastupnici Peović. Jandroković joj je dao opomenu. Dalija Orešković je također reagirala na izjave premijera. I ona je dobila opomenu." Ovakvom premijeru ovdje nije mjesto", kazala je Jandrokoviću. 

Peović je rekla da premijera nije vrijeđala. "Nisam dovela u pitanje njegov magisterij, ali da vi kažete zastupnici da ju može biti sram hodati po ulici, to potiče nasilje", kazala je Peović i dobila opomenu. 

"Ono što ne znamo je li letjelica došla sabotažom, greškom ili namjerno. Nažalost nemamo potvrda da bi nam netko pouzdan rekao kako je došla do Zagreba", kazao je premijer na pitanje.

Zastupnica Selak Raspudić pitala je premijer tko daje oporbi vidljivost u medijima. "Na tome možete samo sebi čestitati", kazala je. Dotaknula se i Agrokora. 

"Restrukturiranje Agrokora dovelo nas je do toga da državu nije koštalo ništa, do spašavanja radnih mjesta i izbjegli smo kolaps", kazao je premijer.

Ne dajem vam priliku da koristite riječi koje su za ulicu, kazala je Sandra Benčić premijeru

"Koga biste vi htjeli da mi stavimo u skupinu za energetiku. Neku udrugu...Što se tiče ovog drugoga, ako ja kažem istinu da je netko na sjednici laže, to nije mačizam, to je istina", kazao je premijer. 

Video: Plenković: Čovjek je patološki lažljivac. On je manipulator, proruski nastrojen

Ključne riječi

Komentara 16

PR
prajdali100
18:49 20.04.2022.

Premijer je čitav dan otrpio cipelarenje kakvo odavno nisam vidio.Sve je garnirao Milanović uličarskim izjavama i lažima....Mene život nije mazio,svašta sam preživio,dragovoljac,bio svukuda ali u onaj Sabor " treba ući sa mačetom".

PE
Pendrek57
18:29 20.04.2022.

HaHaHa, opet se javile narikace koje bi rusili vladu i htjele voditi drzavu. Nek nas sam bog od doticnih cuva.

KO
kompakt
16:29 21.04.2022.

Sramota od kokošinjca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije