USUSRET PEČATU Dobitnici pečata i ugledni znanstvenici

I liječnici osvajaju Pečate

pecat-txt.jpg
import
22.01.2007.
u 17:40

Te večeri u sarajevskom Narodnom pozorištu, na velikom Večernjakovu spektaklu izbora Osobe 2004. godine, trijumfirao dr. Emir Kabil. Gromoglasni pljesak kojim su nazočni pozdravili trenutak kada je dr. Dragan Čović, vlasnik Pečata iz 2003., dr. Kabilu uručivao nagradu, bio je samo potvrda da je osoba te 2004., po sudu čitatelja Večernjeg lista, bila pun pogodak. Čovjek najzaslužniji za ne slučajnu afirmaciju Klinike za kardiovaskularne bolesti u Tuzli, doktor za srce, kako su ga tada nazvali neki mediji, s punim srcem tada je kazao:

- Naša klinika nije samo u Tuzli. Ona je u cijeloj BiH. U Čitluku i u Banjoj Luci! I zavrijedio ponovni, još jači pljesak. Podsjetimo se samo prethodnih Pečata i znanstvenika koji su na njima osvajali nagrade. Na prvom spektaklu mostarske zime 2002., za Pothvat godine, nagrađen je znanstvenik svjetskoga glasa dr. Zdenko Herceg, Ljubušak rođenjem. Večernjakov ocjenjivački sud procijenio je da je ono što je te godine napravio dr. Herceg na području istraživanja lijeka protiv raka, zaslužilo priznanje.

I iduće je godine nagradu za Pothvat osvojio liječnik. Dr. Miralem Pašić nakon dodjele Pečata, telefonski je davao savjete kolegama koji su vodili tešku operaciju na srcu. Pothvatom 2003. proglašeno je otkriće znanstvenice iz Tuzle dr. Mirsade Hukić koja se bavila istraživanjem mišje groznice i tako postala jedan od vodećih mikrobiologa u svijetu. Na popisu za Osobu godine 2006. ponovno su liječnici dr. Vedran Ćorić i dr. Jasminka Mujkanović za vrhunska postignuća koja su napravili lani.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije