ŽIVOTNI INTERVJU: Matko Trebotić

'Roditelji su me iz Splita koji je bio pod Talijanima poslali na Brač gdje je bila NDH, da se školujem na hrvatskom'

15.09.2024.
u 14:16

Hrvatski umjetnik koji je izlagao na svim kontinentima osim u Australiji i na pragu devedesete oduševljava svojim djelima, a u životnom intervju prisjeća se ledene bračke bure u vrijeme 2. svjetskog rata, studiranja u Beogradu te brojnih životnih avantura

Komentara 16

Avatar matan-1
matan-1
09:20 16.09.2024.

Dalmacija je prodana Italiji 1924 godine, ugovorom kralja aleksandra i Mussolinija. Zašto mi živimo u zabludi o prodaji Dalmacije od strana Pavelića? Jednom se moraju istine znati o svim zabludama Paveliće i NDH Povijest su pisali oni koju nikada nisu volili Hrvatsku.

FR
FraneTente1861
18:46 15.09.2024.

Nije "poklonio" nego bio prisiljen.Italija imala masovnu vojsku.Imala pretenzije na gotovu cijelu Hrvatsku desetljecima.Pavelic je znao da bi Hrvatska drzava bila mrtva od pocetka bez ugovora s Talijanima.

KU
kuramela
16:50 15.09.2024.

Blago nama, samo da nam se pljucati, baš smo jadni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije