VREMENSKA PROGNOZA

Još nekoliko dana uživajte u suncu, od četvrtka stiže promjena vremena i zahladnjenje

Munje tijekom nevremena udarale u more
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/2
12.09.2022.
u 08:42

Sutra će također biti sunčano i toplo, a moguća je povremena umjerena naoblaka, osobito u drugom dijelu dana, ujutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, osobito na srednjem i južnom Jadranu. U ostalim krajevima ponegdje umjerena naoblaka, a ujutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu u prvom dijelu dana slaba i umjerena, ujutro mjestimice i jaka bura s olujnim udarima, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C.

Sutra će također biti sunčano i toplo, a moguća je povremena umjerena naoblaka, osobito u drugom dijelu dana, ujutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla. 

No, krajem tjedna stiže nova promjena vremena. 

- Pred nama je nekoliko stabilnih dana uz mnogo sunčanih sati, a nastavlja se i razmjerno toplo vrijeme. Štoviše, s jačanjem južine sredinom tjedna će ponegdje biti i vruće, što će mnogi iskoristiti za nastavak uživanja u ljetnim aktivnostima poput kupanja u još uvijek razmjerno toplom moru. No, južina, najavljuje i novu promjenu vremena s kojoj će kiša u četvrtak početi na sjevernom Jadranu, ponajprije na Kvarneru i u Istri, a glavnina kiše stiže u petak i subotu, kada su osobito na Jadranu ponovno mogući i obilni pljuskovi i nevere - piše u prognozi HRT-a. 

VIDEO Pijavica u Tomislavgradu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije