Cibalia u gostima

Igrali za pomoć mališanima iz Dječjeg vrtića Maslačak

Humanitarna utakmica Hajduk Hercegovac - Cibalia Vinkovci (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
03.07.2011.
u 23:00

Hajduk iz Hercegovca poznat je po svjetskom projektu susreta Hajduka - težnji da domaćini odigraju utakmice sa svim klubovima koji nose ime Hajduk

HERCEGOVAC - Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu na igralištu NK Hajduka iz Hecegovca slavili su praznik nogometa, svjedočivši prijateljskom humanitarnom srazu domaćina i prvoligaša iz Vinkovaca, HNK-a Cibalie.

Prvoligaši koji se trenutačno pripremaju u Daruvarskim toplicama, na prvu su se loptu odazvali humanitarnom pozivu, a sav prihod od utakmice u akciji “Klima za Palčiće” namijenjen je kupnji klima uređaja za potrebe Dječjeg vrtića Maslačak.

Legenda Franjo

Vrhunac utakmice dogodio se u 85. minuti kada je travnjak, uz ovacije vjerne navijačke skupine Grobljani, napustio vratar Franjo Farkaš, a kojemu je ovo nakon 496 utakmica na “golu” Hajduka bio oproštaj od aktivne igračke karijere.

Uz povike navijača Franjo legendo i darove predsjednika Željka Ščukovića, Franjo Farkaš s puno ponosa uistinu odlazi u legendu kluba iz Hercegovca.

Inače, prema očekivanju su domaćini, članovi Prve županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije, pružili atraktivnu igru i poveli sa 2:0, ali ipak su morali prvi pružiti ruku nadmoćnijim nogometašima Cibalie koji su rezultatski slavili 5:2, međutim to je bilo sasvim u drugom planu što je dokazalo i opuštajuće druželjubivo raspoloženje na zajedničkom domjenku.

Susreti Hajduka

Bila je to prigoda da gosti doznaju i zanimljivosti vezane uz domaćina, a svakako je najveća ona vezana uz svjetski projekt susreta Hajduka.

Naime, Željko Ščuković, predsjednik Nogometnog kluba Hajduk iz Hercegovca 2004. godine osmislio je jedinstven bezvremenski i originalni projekt koji je jednostavno nazvao susreti Hajduka, a riječ je o težnji da hercegovački Hajduk odigra prijateljske utakmice sa svim klubovima u svijetu koji nose ime Hajduk.

Na popisu 30 klubova

Prema prikupljenim podacima Ščuković je došao do brojke 31, odnosno spoznaje da u Hrvatskoj 19 klubova nosi ime Hajduk, dok ih je u inozemstvu još 12.

- Sastavni dio ovih susreta je i prikupljanje podataka o svakom klubu Hajduku, koji će u konačnici projekta poslužiti za izdavanje publikacije, ali i dokumentarnog filma – ističe Ž. Ščuković, čija će hvalevrijedna ideja biti pripisana, trenutačno članu Prve županijske lige BBŽ, dok se primjerice takve ideje nije sjetio splitski Hajduk, a od kojeg se takvo što moglo očekivati.

Realizacija projekta susreti Hajduka stigla je do trećine puta, jer Hajduk iz Hercegovca do sada je ugostio jedanaest klubova imenjaka iz Hrvatske, te jednog iz inozemstva, Hajduk iz Orašja (BiH-a), kojeg su svladali 3:1.

Rezultatski, začetnici projekta bili su uspješniji od svih imenjaka, izuzev najjačeg splitskog od kojeg su 2004. godine poraženi 7:0.

- Zadnje smo dvije utakmice odigrali lani, jednostavno iz razloga što je sve klubove pogodila kriza, pa stoga ove godine nismo uspjeli organizirati niti jedan susret, ali vjerujemo da se priča nastavlja nadolazeće zime – ističe Ščuković.

Melbourne šlag za kraj

Prema spoznajama, preostaje im i 11 ogleda s ekipama Hajduka iz inozemstva, a riječ je o pet klubova iz Srbije, Hajduku iz Beograda, Kule, Bačkog Dušanova, Negotina i Višnjićeva, a na popisu su još i Hajduk Vratnica (Makedonija), Hajduk Orguz (BiH), Hajduk Zürich (Švicarska), Hajduk Beč (Austrija), te jedan klub iz Njemačke.

- Kao šlag za kraj našeg puta ostaviti ćemo klub Chelsea Hajduk iz Melboruna u Australiji, gdje bi svakako željeli otputovati. S obzirom na besparicu taj ćemo pothvat ostaviti za kraj naših karijera. Ali nikad se ne zna – u nadi kaže predsjednik Ščuković.

Za dovršenje ove jedinstvene misije, za koju se samo može reći kapa dolje, svaka bi pomoć sa strane, donatora, sponzora ili ljubitelja Hajduka, u svakom slučaju bila dobrodošla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije