radnici atp-a igrec:

Igrec nam duguje desetke tisuća, jedva živimo, a on je na krstarenju

atp
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
29.07.2010.
u 14:25

Većina vozača kamiona i administracije dobila je otkaz. Varaždinski ATP više ne prevozi robu, a Stjepan Igrec najavljuje prelazak na proizvodnju hrane!

– Obitelj mi pomaže otplaćivati kredite, mjesečno 1250 kuna. Ali ne znam kako će dugo tako ići. Pred zidom sam. Novi posao ne mogu pronaći. Ili mi kažu da sam prestar ili me odbiju kad čuju da sam radio u ATP-u Igrec. Nitko ne želi nas koji smo štrajkali i samo tražili svoja prava – govori ojađen Dragan Marinković (55) iz Gornjeg Kuršanca. Bio je 33 godine vozač kamiona u današnjem ATP-u Igrec.

Neisplaćena bolovanja

No ove je godine, kao i njegovi kolege, dobio "poslovno uvjetovani raskid ugovora o radu". Vlasnik Stjepan Igrec za otpremninu i plaće duguje mu više od 36.000 kuna, no do tog novca već mjesecima ne može.

Njegov kolega vozač Miroslav Gojković dodaje da njemu ni za bolovanja nije plaćeno. Bio je na operaciji pluća. U istoj je tvrtki 35 godina slamao kralježnicu na dugim putovanjima. A posljednji novac koji je vidio, bio je u siječnju. Igrec njemu duguje čak 45.000 kuna.

– Da nisam na selu, pas'o bi travu – kaže Gojković.

– Živimo od danas do sutra. Ja sam na grbači ženi i sinovima. Duguje mi 41.000 kuna, a i više će jer još odrađujem otkazni rok – zato što sam bio na bolovanju – kaže Dragutin Anđel iz Ivanca.

Gledao ih u oči

Nije samo vozačima kamiona, koji su već u godinama, teško pronaći novi posao. S tim se problemom suočava i Davor Bužić, 29-godišnjak iz Varaždina. Četiri je godine bio referent platnog prometa.

– Za siječanj dobio sam dvije tisuće kuna i više ništa. A radio sam do 19. travnja. Duguje mi tridesetak tisuća, a otpremninu mi je umanjio za 2000 kuna. Nalazim se u teškoj situaciji. Novi posao ne mogu pronaći, tržište je zasićeno – žali se Bužić. U tvrtku dolazi često jer živi u blizini, bio je već 20 puta, a puno puta dolazili su i vozači kamiona.

Igrec ili njegova ovlaštena osoba obećavali su im puno puta da će dobiti svoj novac. No od toga ništa.

– Prije dva tjedna svi smo se našli. Gledao nas je u oči i obećao da će do kraja srpnja uplatiti 50 posto duga radnicima. No to je bilo samo još jedno od praznih obećanja, kakvih smo se naslušali. Kako čujemo, otišao je na višetjedno krstarenje – kažu ogorčeni radnici ATP-a Igrec.

– Na dan ročišta, kad je trebalo dopustiti da se uvede stečaj u ATP, deblokiran je žiro-račun, intervencijom S. Igreca, i ostavljeno je 100 kuna na kratkotrajno aktivnom računu. Rekao je da će zadržati radna mjesta i nastaviti prijevoz – prenio je Davor Bužić, a to potvrđuju i njegovi kolege. Svi su Igrecu, kaže, išli na ruku da se žiro-račun nakratko deblokira kako bi izbjegao stečaj i očuvao vlastitu imovinu i imovinu tvrtke.

– Porezna uprava prihvatila je plaćanje na rate, što su nakon dva mjeseca ukinuli, zbog neplaćanja – nastavio je Bužić i dodao da je dug tvrtke Poreznoj upravi 1,7 milijuna kuna, radnicima za plaće 343.000 kuna te za otpremnine dodatnih 221.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kruiser
17:24 06.08.2010.

Buža!!! lampu mu poteri,ja bum ga forhaltal s druge strane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije