Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štefo Benko (62) iz

'Imam razvaljen koljeni zglob, a 14 godina mi to nitko ne želi priznati'

'                               '
''
07.02.2012.
u 18:12

Nema temelja 
za to da Benko ima pravo na dobivanje invalidske mirovine - ističu u HZMO-u

Štefo Benko iz Kloštra Podravskog požalio se kako je prošlo 28 godina otkako je na radu postao teški tjelesni invalid s oštećenjima, kako kaže, istovjetnima amputaciji noge, a u mirovini je od 29. lipnja 2009. godine zbog paranoidne psihoze i za to prima samo 498 kuna.

Optužbe za korupciju

Prema njegovim riječima, već 14 godina prošlo je od podnošenja zahtjeva za priznavanje prava zbog spomenutog teškog tjelesnog oštećenja, ali vještak Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Dragan Dujmović, kojeg optužuje i za korupciju, na sve se dosad oglušivao. Nezadovoljan tom činjenicom, područnoj službi HZMO-a u Koprivnici, krajem prosinca poslao je pismo u kojem je zatražio da se očituju o njegovu slučaju, no kako nije dobio odgovor, 12. siječnja ponovio je dopis. U njemu je zahtijevao da mu HZMO nadoknadi štetu, prema njegovom izračunu ni više ni manje nego od šest milijuna eura, kao i nadoknadu sudskih troškova zbog spora koji traje već šest godina.

- Koljeni zglob mi je razvaljen, desno koljeno pet centimetara je deblje od lijevog, a cirkulacije nema. Hodam isključivo uz pomoć štaka i to samo na kratkim relacijama, jer mi je jako naporno. Želim samo da mi se prizna moje tjelesno oštećenje i ispravi nepravda - izjavio je 62-godišnji Benko i dodao da mu život dodatno otežava to što je samac.

Uvredljivi dopisi

U HZMO-u su potvrdili navode da su od Benka nedavno primili dva dopisa.

- Ne ulazeći u to da su dopisi intonirani krajnje uvredljivo i prijeteće, nadležna služba je dopise proslijedila u središnju službu, budući da je Benko uložio tužbe na rješenja kojima su njegove dosadašnje žalbe odbijene, i prema njima se postupa, a ishod će biti poznat nakon provedenog postupka - izjavio je glasnogovornik dr. sc. Filip Dujmović.

Dodao je kako nakon zahtjeva za ostvarivanje prava na tjelesno oštećenje te čitavog niza ponovljenih zahtjeva za invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti, žalbi na negativna rješenja i tužbi na odbijene žalbe, Benko, prema priloženoj dokumentaciji, i dalje nema temelja za ostvarivanje tih prava. Ipak, nadležna služba HZMO-a, ističe, i dalje mu stoji na usluzi za ostvarivanje svih njegovih prava za koje postoji temelj.

Ključne riječi

Komentara 3

JE
JerkoKC
20:03 07.02.2012.

E moj Štefo,ništa stoga.Zaludu ti obijaš pragove.Taj Dujmović smrdljivi(Smrdi jer puši lulu)nema milosti za one koji dođu i u kolicima bez nogu,ako mu ne daš kuvertu i to određeni iznos ispod kojega ne ide.Taj je već odavno morao biti u Remetincu.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
23:04 07.02.2012.

@JerkoKC ...teške riječi i optužbe, pazi da ti odvjetnik od Dujmovića ne pokuca na vrata!

VI
Vito
09:04 08.02.2012.

\'Imam razvaljen koljeni zglob, a 14 godina mi to nitko ne želi priznati\' Niste jdini, moj susjed isto ima problemas koljenima, jedvase penje po stepenicama, a kuća nema lift... Doktorica mu kaže -radiš, nema opracije, opreacija je skupa... Da ima ima novaca za privatnog mesara, operacija ne bi bila skupa... U isto vrijeme mnogi državni apartčiki odlaze na operacije koljena koje mi plaćamo putem poreza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije