Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

INA ove godine obilježava 60 godina

INA
28.06.2024.
u 17:02

INA – Industrija nafte, d.d. osnovana je 31. prosinca 1963. spajanjem Naftaplina Zagreb s rafinerijama nafte Rijeka i Sisak. Kompanija je registrirana pod nazivom Kombinat nafte i plina Zagreb, a naziv INA – Industrija nafte, odabran kao najbolji na natječaju za odabir imena, dobiva 31. prosinca 1964.

60 godina kasnije INA je srednje velika europska naftna kompanija s vodećom ulogom u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnom ulogom u regiji u području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata.

INA Grupu čine ovisna društva u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d., a to su CROSCO, STSI, INA MAZIVA, Hostin, Top Računovodstvo Servisi, INA Maloprodajni servisi, Plavi tim i INA Vatrogasni servisi. INA Grupa članica je MOL Grupe, a dionice kompanije izlistane su na Zagrebačkoj burzi od 1. prosinca 2006.

U trenutku kada slavimo 60. obljetnicu Ine, čast mi je osvrnuti se na važnu ulogu koju su naša kompanija i generacije zaposlenika imale u oblikovanju gospodarskog okruženja Hrvatske. Inina nepokolebljiva predanost pridonijela je gospodarskoj vitalnosti zemlje i uvijek je bila pokretačka snaga industrijskog razvoja i napretka Hrvatske. Tijekom proteklih šest desetljeća INA je bila s vama na svakom putovanju pružajući vam ključne proizvode i usluge. Naše putovanje nastavlja se u smjeru zajedničke izgradnje održive budućnosti“, izjavila je predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay.

U nadolazećim godinama INA, kao moderna, društveno odgovorna i transparentna kompanija, u stalnom dijalogu sa svojim okruženjem i usmjerena na održivi razvoj, planira ostati važan faktor koji osigurava energetsku stabilnost i poželjan je partner u zajednici.

Izložba „Istraživanje nafte i plina u Hrvatskoj“

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla obnovljen je stalni postav posvećen nafti. Izložba je otvorena povodom 60. obljetnice Ine i 70. obljetnice Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Više: Izložba (tmnt.hr)

Ključne riječi
INA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije