Fiskalizacija

Inspektori u dva dana otkrili 330 poduzetnika koji ne izdaju račun

blagajna
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
10.01.2013.
u 16:45

U akciji hvatanja poduzetnika koji ne izdaju fiskalne račune i ne poštuju Zakon o fiskalizaciji inspektori Porezne uprave u dva su dana pronašli 330 prekršitelja

U akciji hvatanja poduzetnika koji ne izdaju fiskalne račune i ne poštuju Zakon o fiskalizaciji inspektori Porezne uprave u dva su dana pronašli 330 prekršitelja.

Najnoviji podaci kažu da je 419 inspektora jučer uhvatilo 197 poduzetnika kod kojih su utvrđene nepravilnosti. Diljem Hrvatske obavili su 2483 nadzora što znači da 7,93 posto provjerenih ne poštuje Zakon o fiskalizaciji.

U utorak su 392 inspektora obavila 1530 nadzora te otkrila 133 poduzetnika koji ne poštuju zakon, a to je 8,69 posto. Inspektori će ovu akciju provoditi do petka u 11 sati. Porezna uprava izvijestila je i da je od 1. siječnja, kada je Zakon o fiskalizaciji stupio na snagu, evidentirala više od 30 milijuna fiskalnih računa.

Iz Porezne uprave podsjećaju da građani račune mogu provjeriti SMS-om na broj 61547. U SMS trebaju upisati JIR broj, a cijena poruke je 0,85 kuna s PDV-om uračunatim u cijenu.

>>Bijeg od poreza: Konobari novim gostima daju stare račune za piće

>>VIDEO Poreznici pronašli 61 poduzetnika koji ne izdaje račun

Komentara 14

IN
intellegens
22:07 10.01.2013.

Tragicno je da ima ljudi koji su na strani poreznih obveznika koji utajuju porez, ne izdaju racune drugim rijecima rade na crno. Po tome niko ne treba izdavati racune i placati porez. Takvi kradu sami sebe. taj novac fali drzavi za vrtice, skole.... drzava uvjek onda nade nacin i takvima negdje drugdje uzme novac. Da su se ti zakoni koji su uvjet ulaska u EU donesli prije 25 godina bilo bi u hrvatskoj bolje. Evropa ce nas kotrolirati i zasto ce nam biti bolje.

OB
-obrisani-
17:07 10.01.2013.

Iz porezne podsjecaju gradjane kako postat cinkaros za sitnu lovu .... da vam nebi kontrolirao racune , mos mislit ! U Hr odbijam uopce uzeti racun a ne ga kontrolirat .

KA
kamenar
19:33 10.01.2013.

Katastrofa je da su svi dosadašnji komentari protiv fiskalizacije i kontrole. Još samo da to biskupi proglase fašizmom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije