Državna TV:

Iračka vojska počela ofenzivu oko Mosula

Iračka vojska
Foto: Hina
24.03.2016.
u 11:15

Ofenziva je prva faza operacije kojoj je svrha osvojiti Mosul, najveći grad na sjeveru zemlje

Iračka vojska uz zračnu podršku američke koalicije počela je ofenzivu protiv militanata IS-a u četvrtak na području oko Mosula te je potisnula militante iz nekoliko sela, objavila je državna televizija navodeći vojne izvore. Ofenziva je prva faza operacije kojoj je svrha osvojiti Mosul, najveći grad na sjeveru zemlje.

"Prva faza Operacije Fatah započela je kako bi se oslobodio Nineveh te razvila iračka zastava u nekoliko sela", stoji u vojnoj izjavi.

Mosul, u kojemu je živjelo oko dva milijuna ljudi prije nego što je pao u ruke IS-a 2014. godine, najveći je grad kojim vlada džihadistička skupina bilo u Iraku, bilo u Siriji.

Iračka ofenziva za preuzimanje Mosula, uz podršku zračnih udara američke koalicije, najveći je protunapad ikad izveden protiv militanata.

Glasnogovornik zapovjedništva zajedničkih operacija brigadni general Jahja Rasul rekao je za državnu televiziju da iračke snage i koalicijske zračne snage  imaju važnu ulogu u ofenzivi.

>> Zebari: Iračka vojska treba pomoć Kurda u ponovnom osvajanju Mosula

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
13:19 24.03.2016.

"Iracke snage i koalicijske snage imaju vaznu ulogu u ofanzivi" iako ce glavnu ulogu imati najvjerojatnije Iranske snage koje su Irak I spasile od kompletnog kolapsa nakon ilegalne Britansko-Americke agresije od 2003-2011 I totalnog unistenja drzave s ciljem pljacke nafte. Na zalost Libija nije bila te srece da je postojala susjedna drzava koja bi ih spasila nakon NATO agresije 2011 godine pa su sada glavna baza ISIL-a nakon sto su ovi razbucani u Siriji I polako nestaju u Iraku.

SF
Sv Franjo
13:55 24.03.2016.

Iračke snage če protjerati isilovcve i Irance jer su oboje okupatori.SAD če im pomoči da steknu slobodu.

IB
ibiza
18:40 24.03.2016.

samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije