ISTRAGA

Iskazi I. i P. Bulja u policiji nemaju pravnu snagu

14.04.2002.
u 00:00

* Nakon obavijesnog razgovora pušten je Dražen Bulj, brat Ivana Bulja

SPLIT - Ivan Bulj (39) i njegov rođak Pavao Bulj (46), osumnjičeni za ubojstvo Anđele Bešlić, pritvoreni su na mjesec dana zbog teških okolnosti počinjenja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke. Istražni sudac pokrenuo je istragu za teško ubojstvo i silovanje.

Pavao Bulj, kojeg je policija u petak privela u istražni centar nakon 48-satne kriminalističke obrade, nekoliko je puta odlučno kazao da nije počinio nedjela koja mu se stavljaju na teret. Policija je, pak, nakon obavijesnog razgovora pustila Dražena Bulja, brata Ivana Bulja. Zasad se u vezu s ubojstvom dovode samo dvojica prijavljenih, no to ne znači da sumnja neće pasti još na koga, kazao je glasnogovornik splitske policije.

Tauber je opovrgnuo špekulacije da je policija počinila formalne propuste pri ispitivanju osumnjičenika, zbog čega bi eventualno cijeli slučaj mogao pasti u vodu. Naime, neki su upozorili na činjenicu da su Pavao i Ivan Bulj tijekom razgovora u policiji svakako trebali imati branitelje.

- Nema ni govora o tome! Policija je s osumnjičenicima obavila samo tzv. obavijesni razgovor koji u sudskom postupku nema formalnu valjanost. Formalni razgovor, pak, može se koristiti u dokazne svrhe, ali uvjet je i nazočnost branitelja. Osumnjičenicima je bio punuđen branitelj kako bi neformalan razgovor poprimio obilježja formalnog, no oni su to odbili, a mi nemamo ingerencije nametati im branitelja bez njihove suglasnosti - obrazložio je Tauber.

Dokazni materijal vrlo je mršav, pa će se u nastavku postupka osumnjičenici najvjerojatnije braniti šutnjom. Policija dosta očekuje od rezultata vještačenja prikupljenih dokaza. Tvari za analizu uzete su, među ostalim, i iz "renaulta 4" Ivana Bulja, u kojem je ubijena djevojka oko 3 sata 3. ožujka bila odvezena, i to samo stotinjak metara od svoje obiteljske kuće.

Dr. Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije