DVIJE GODINE

Ispred uglednog hotela: Usred sezone riva u Cavtatu raskopana zbog obnove

Cavtat
Foto: Čitatelj
1/7
25.07.2023.
u 07:50

Čitatelj koji nam je skrenuo pažnju na ovaj problem piše da je zatvorena otprilike trećina rive, a najveći dio radova odvija se ispred hotela Supetar

Gotovo svaki grad na hrvatskoj obali ponosi se svojom rivom. Ona je centar života, na njoj su dućani, štandovi sa suvenirima, kafići i restorani s pogledom na more. Tamo se okupljaju lokalci na klupicama, a navečer na istim šetnicama mladi pričaju, plešu i druže se.

Riva je, dakle, iznimno važna za turistička mjesta Jadrana, zato se naš čitatelj s pravom čudi što je riva u Cavtatu u špici sezone zatvorena zbog radova.

Prema podacima navedenim na ploči koja stoji uz gradilište, obnova rive koju financira Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije traje od lipnja 2022. što bi značilo da Cavtat nema šetnicu već drugu sezonu za redom!

Čitatelj koji nam je skrenuo pažnju na ovaj problem piše da je zatvorena otprilike trećina rive, a najveći dio radova odvija se ispred hotela Supetar, koji nosi pet zvjezdica, te ispod terase konobe Galija.

Cavtat je trenutno prepun turista, većinom Britanaca i Iraca kojima je on jedno od omiljenih odredišta jer stižu zrakoplovima na obližnji aerodrom Cilipe.

VIDEO U Cavtatu se obnavlja riva usred turističke sezone

Nakon što smo zaprimili dojavu, javili smo se Lučkoj upravi DNŽ da nam pojasne zašto radovi traju tako dugo i to usred sezone, ali i konobi Galija, čije smo voditelje pitali je li se situacija negativno odrazila na njihov poslovni uspjeh. Njihove odgovore objavit ćemo naknadno, ako stignu.

Ključne riječi

Komentara 2

FR
FranjoTT
09:12 25.07.2023.

Neće hotelu to smetati, novim zakonom to će biti plaža od izričitog interesa te će se dati na koncesiju od 99 godina i to upravo ovom hotelu. Podrška stanovnicima Cresa na obrani privatizacije Lubenica!

Avatar rubinet
rubinet
16:56 24.07.2023.

Iznenadilo ih je ljeto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije