preminuo kod kuće

Ispunila mu se želja: Paralizirani muškarac jutros preminuo

Tony Nicklinson
Reuters/PIXSELL
22.08.2012.
u 13:18

Tony Nicklinson (58) tražio je od britanskog suda da mu dopusti da se uz liječničku pomoć ubije, no odbili su njegov zahtjev. Šest dana kasnije preminuo je prirodnom smrću

Tony Nicklinson (58) kojem je prošli tjedan britanski sud zabranio da se uz pomoć liječnika ubije, preminuo je jutros u svome domu u gradiću Melksham, javlja Daily Mail.

Muškarac koji je bio paraliziran od vrata na dolje i nije mogao govoriti, a zbog čega je i htio umrijeti, preminuo je oko 10 sati ujutro. Njegovi odvjetnici o tome su izvijestili javnost te su zamolili da ih se ne uznemiruje.

– Zbogom svijete, došlo je vrijeme. Bilo je zabavno – napisali su članovi njegove obitelji na Twitter profilu 58-godišnjaka nekoliko sati prije nego što je preminuo. Nekoliko sati kasnije, njegova kćer napisala je kako joj je otac preminuo prirodnom smrću. Druga kćer mu je ostavila poruku: "Nisam mogla poželjeti boljeg tatu, toliko snažnog. Sada si u miru, mi ćemo biti dobro. Volim te." 

Podsjetimo, prošli je tjedan Tony Nicklinson od Vrhovnog suda u Velikoj Britaniji tražio da mu dopuste da uz pomoć liječnika počini samoubojstvo kako bi se spasio od "života punog poniženja i jada". Sud je taj zahtjev odbio te su mu poručili kako mu je jedina opcija da umre od gladi.  

Komentara 9

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
14:01 22.08.2012.

Za ovog života ovaj čovjek se previše napatio. Nosio je stvarno težak križ života. Neka sad počiva u miru, da mu se njegova napaćena duša odmori.

Avatar Alojz Mali
Alojz Mali
14:12 22.08.2012.

Zna li netko KAKO je umro...?

KA
kaktuscar
13:37 22.08.2012.

jadan čovijek, nadam se da mu je duša sad na ljepšem mjestu :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije