skandal

Pokrenuta istraga protiv francusko-švedskog fotografa: 'Dobila sam njegov sramotan prijedlog'

zlostavljanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
12.12.2017.
u 17:10

Žrtve njegove nepoželjne intime su članice akademije, kćerke članova Akademije te službenice Akademije.

Švedski tužitelj pokrenuo je danas istragu protiv Jean-Claude Arnaulta, osobe od visokog značaja u švedskoj kulturi, koji je prijavljen za osam silovanja te ga 18 žena tereti za napastovanje. 

Kako smo ranije pisali, Jean-Claude Arnault vodi asocijaciju koja je dobila milijunsku naknadu od Akademije, no suradnja je sada prekinuta. Arnault je francusko-švedski fotograf, kazališni redatelj i čelnik kulturne scene Forum. Oženjen je članicom Akademije Katarinom Frostenson. Također, dobitnik je jednog od najznačajnijih švedskih odličja kojeg mu je dodijelio kralj.

Žrtve njegove nepoželjne intime su članice akademije, kćerke članova Akademije te službenice Akademije. Bivši stalni tajnik Akademije Horace Engdahl zalagao se da se osumnjičenom nasilniku da doživotna umjetnička plaća. 

Sa svojom pričom o sramotnim prijedlozima od strane Arnaulta danas je izašla i Sara Danius stalna tajnica Švedske Akademije, koja dodjeljuje Nobelovu nagradu za književnost. 'Dobila sam njegov sramotan prijedlog, tako da znam da postoji barem jedan slučaj', izjavila je Sara Danius, piše svt.se.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
18:23 12.12.2017.

"kulturnog profila" što vam je to? i na kojem jeziku?

BS
@bserver
18:44 12.12.2017.

to na žveckom znači "hebe lud zbunjenog". Oni više nemaju spol neg samo rod pa je muški u jednini, nominativ profil. Tursku kupelj treba ratiisecirati da bi i mi mogli postati kulturni! "Profil"! Pa možda primimo Nobelovu nagradu!? Za kulturu! To će ministrica primit, ona je taj profil! Kulturni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije