PEKARNA IVANEC Otvorena istraga portiv Anice i Kristijana Igreca

Istraga zbog 3,3 milijuna kuna

01.01.2009.
u 18:17

VARAŽDIN - Na varaždinskom Županijskom sudu otvorena je istraga protiv Anice i Kristijana Igreca, bivšeg predsjednika varaždinskog HDZ-a, zbog sumnje da su zlouporabili položaj i ovlasti, te protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.

Sumnja se da su kao direktorica i prokurist Pekarne Ivanec sklopili nekoliko ugovora o pozajmici sa samim sobom, iako nisu imali namjeru vratiti novac, pa su tako za sebe zadržali 1,120.280,00 kuna. Osnovano se sumnja i da su dogovorili da Pekarna prodaje razne proizvode, pozajmljuje novac, daje u zakup svoj poslovni prostor trima poduzećima u kojima je K. Igrec bio direktor, te da ta poduzeća ne plate robu ili vrate novac Pekarni.

Paralelno s kaznenim postupkom, vodi se i stečajni, u kojem je Odbor vjerovnika predložio da se ne prihvate naknadno prijavljena potraživanja. No, varaždinski Trgovački sud odbio je taj prijedlog, te dodatno uvrstio još 17 vjerovnika s potraživanjima 1,2 milijuna kuna, čime se broj vjerovnika popeo na 48, a njihova potraživanja na čak 3,3 milijuna kuna bez kamata.

Odbor vjerovnika smatra da će se sada vjerojatno teže naplatiti svi vjerovnici. No, i to je moguće jer je moguća i ovrha nad njihovim nekretninama u Zagrebu i drugim mjestima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije