ČEKA SE OBDUKCIJA

Sumnjiva smrt britanskog novinara: U istragu se uključili istražitelji, a mnogi misle da je Ukrajina razlog

Protest outside a mosque in Liverpool
Foto: Manon Cruz/REUTERS
1/3
13.09.2024.
u 00:01

Novinar koji je vodio podcast 'Ukrajina: Najnovije' preminuo je zbog sumnje u srčani zastoj, a još se čekaju rezultati obdukcije

Nagrađivani novinar britanskog Telegrapha David Knowles iznenadno je preminuo ove nedjelje u 33. godini života dok je bio na odmoru u Gibraltaru, a britanski protuteroristički istražitelji sada pomažu policiji u istrazi vezanoj uz njegovu smrt. Novinar koji je vodio podcast 'Ukrajina: Najnovije' preminuo je zbog sumnje u srčani zastoj, a još se čekaju rezultati obdukcije. On je, inače, još 2023. bio stavljen na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u Rusiju zbog podcasta koji je bio pokrenut na dan kada je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, zajedno s još dvoje novinara Telegrapha. Zbog svega policija je potvrdila kako se njegova smrt detaljno istražuje, navodi Daily Mail.

- Bliži rođaci preminulog su obaviješteni i imenovan je stručni službenik RGP za obitelj. Dogovoreno je da se obavi obdukcija. Zahtjev za policijsku 'uzajamnu pomoć' za specijalističku podršku predan je policiji Ujedinjenog Kraljevstva, iako u ovom trenutku nema posebnih zabrinutosti u vezi sa smrću. Slijedeći zahtjev RGP-a za uzajamnu pomoć, detektivi iz britanske protuterorističke policije imenovani su da pruže podršku istrazi RGP-a, zbog svojih postojećih sposobnosti i iskustva u bavljenju međunarodnim istragama - navodi policija. Inače, RPG je najstarija policija Commonwealtha izvan Ujedinjenog Kraljevstva, a u njoj djeluje 250 policajaca. O svemu se oglasila obitelj Knowlesa. 

- Vidjeli smo današnju izjavu Kraljevske gibraltarske policije o Davidu, posebno tvrdnju da 'nema posebnih zabrinutosti u ovom trenutku u vezi sa smrću'. Ne želimo više ništa govoriti dok vlasti provode istragu i molimo da se poštuje privatnost obitelji - naveli su, a ranije je njegov otac Peter poručio:

- Davidova posvećenost novinarstvu bila je jaka. Nikada nije bio ponosniji nego kad je konačno odbacio titulu menadžera i vratio titulu novinara. Bio je potpuno angažiran s pričom o invaziji na Ukrajinu u punom opsegu i utjecaju na njezin narod, četiri puta je putovao u zemlju i uvijek planirao sljedeći.

POVEZANI ČLANCI:

Od njega su se oprostili brojni političari, prijatelji, a poruku je poslalo i veleposlanstvo Ukrajine u Velikoj Britaniji. Počast Knowlesu odao je i njegov kolega Francis Dearnley kojem je također zabranjen ulazak u Rusiju, navodeći kako je Knowles ''predstavljao ono najbolje od profesije, ali i same Britanije''. Međutim, nije htio komentirali može li se njegova smrt povezati s činjenicom što je izvještavao o Ukrajini od samog početka invazije. 

- Nema dokaza za to i mislim da nije u redu nagađati kada svi pokušavamo procesuirati što se dogodilo - kazao je. 

Komentara 16

OO
Ooooooopići
02:42 13.09.2024.

Globalisticko/sotonisticki program ide naprijed. Ali ne tako dugo

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
01:24 13.09.2024.

Na Gibraltaru se bijelo iz Maroka kupuje na kile za dž.

Avatar Heisenberg
Heisenberg
01:39 13.09.2024.

I naravno rusi krivi !!! Za sve su rusi krivi, a ne loša droga od pajtosa Zelenog. Daj više smiješni ste sa, da nije Kremlj kriv i za ovu kišurinu i poplave. Ime je prikladno , Boris !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije