SLUČAJ Majka policiji prijavila sinovu razrednicu zbog nasilja u učionici!

'Istukla ga je pred razredom!'

otv-02-txt.jpg
import
02.06.2006.
u 18:31

Evrosima Katić podnijela je policiji kaznenu prijavu protiv Stane Bilić, razrednice svojeg desetipolgodišnjeg sina Roka, učenika 4. razreda Osnovne škole Kamešnica, i to zbog zlostavljanja, fizičkoga i verbalnoga. Razrednica je, naime, prekjučer, kako tvrdi Katić, njezina Roka izudarala po glavi i tijelu pred kolegama iz razreda na satu prirode i društva.

Ravno u policiju
Nakon jučerašnjeg razgovora s direktorom škole Mirom Jukićem Evrosima je zaprašila u policijsku postaju i prijavila događaj. Kaže kako su joj rekli da je Stana Bilić branila učenicu koju je Roko navodno uhvatio za spolni organ.

– To nije istina, moj je Roko slučajno tu curicu udario laktom u trbuh. No, reakcija razrednice Bilićeve prevršila je svaku mjeru, a to nije prvi takav slučaj u toj školi. Drugi su možda šutjeli, no ja neću. Moj Roko u tu školu više neće ići, ne želim da onamo odlazi sa strahom.

Direktor brani nastavnicu premda je njezin postupak za svaku osudu. Snosit ćemo sve posljedice, ali Roka ovih 15 dana, koliko još traje godina, nećemo pustiti u školu. Zašto bi imao traume od svoje razrednice? – kaže Evrosima Katić iz Otoka Dalmatinskog pokraj Sinja, koja o problemima u tamošnjoj školi kani izvijestiti i ministra Primorca.

– Tužan sam, boli me to što je razrednica meni napravila. Šok sam dobio od toga – kaže Roko, koji se zabrinuo što će mu kolege reći jer je izdao učiteljicu.

Ništa strašno
– Nemaju što reći, što će kazati nakon što ga je istreskala pred cijelim razredom? – kaže Rokova majka. U policiji su potvrdili da su zaprimili kaznenu prijavu. Glasnogovornica Marina Kraljević-Gudelj kaže kako će se obaviti potrebni razgovori.

– Nije se dogodilo ništa strašno! Ništa vrijedno pozornosti. Riječ je jednostavno o bezazlenu povlačenju za uho koje je izdramatizirano preko svake mjere. Moram još popričati s prozvanom razrednicom, malo ću je iskritizirati zbog tog uha – kaže ravnatelj Miro Jukić, koji ne pamti sporne događaje u svojoj školi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije