DO KRAJA MJESECA

Italija uvela kontrolu na granici sa Slovenijom i Austrijom

Police officers inspect documents at the border crossing in Obrezje
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/2
21.10.2023.
u 17:11

Italija uvodi kontrole zbog promijenjene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku, a bit te privremene mjere je prevencija terorizma i organiziranog kriminala

Italija je u subotu u 14 sati uvela kontrolu na granici s Austrijom te sa Slovenijom i na graničnim prijelazima zaustavlja otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a ponegdje kontrole još nisu uspostavljene. Kod Fernetiča na slovenskoj strani granice stvorila se manja kolona, ​​javlja slovenski Primorski dnevnik.

Tamo talijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu skrivati osobe ili predmete, prenijela je ANSA.Na prijelazima Repentabr i Škofije u 14 sati nije bilo kontrola, prenosi STA.

Italija uvodi kontrole zbog promijenjene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku, a bit te privremene mjere je prevencija terorizma i organiziranog kriminala. Za nadzor granice sa Slovenijom angažirano je dodatnih 350 policajaca i vojnika koji će pomagati tamošnjim snagama sigurnosti.

Kontrola će se na većim graničnim prijelazima odvijati 24 sata dnevno, dok će na manjim biti sporadična. Kontrola će trajati do 30. listopada, a za 2. studenoga Italija planira sastanak s predstavnicima slovenskih i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska tiskovna agencija APA.

GALERIJA Kontrole na granici sa Slovenijom

Police officers inspect documents at the border crossing in Obrezje
1/59

Komentara 2

PV
prcko.vita
10:22 23.10.2023.

Plenkiju ne bi dala ni biciklo da mi pričuva a kamo li granicu Europe. Očigledno da su ga susjedi prokužili

DZ
Dzasmin
09:23 22.10.2023.

Shengen je postao smijurija, sad su uzeli nasem AP igracku, cime ce se sad hvaliti jadan, ostaje mu samo jos Eurozona!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije