ISTRAGA

Ivan Bešlić traži novu obdukciju tijela ubijene kćeri

31.08.2002.
u 00:00

* Bešlić je uvjeren da su Anđeli uzimani organi radi prodaje

SINJ - Ivan Bešlić, otac ubijene 17-godišnje Anđele, u noći 2. na 3. ožujka ove godine, a za čiju nasilnu smrt se tereti Ivan Bulj iz Suhača kraj Sinja, sinoć je na konferenciji za tisak u Sinju izjavio da je nezadovoljan dosadašnjim tijekom istrage te je izrazio sumnju u objektivnost onih koji su do sada sudjelovali u istrazi.

Bešlić posebno optužuje sinjsku policiju koja je, po njegovom uvjerenju, do sada nestručno obavljala poslove a njega prati te opominje sve one s kojima on razgovara.

"Tražit ću da se ponovno obavi obdukcija tijela moje Anđele jer sam uvjeren, na temelju podataka do kojih sam došao s mojim prijateljima i suradnicima, da su Anđeli uzimani organi radi prodaje. Dobio sam i dojave s nekoliko strana kako, da bi se ta obdukcija spriječila, postoji mogućnost da se ostatci Anđelina tijela ukradu iz obiteljske grobnice u Potravlju pa sam zbog toga organizirao stalno čuvanje grobnice", rekao je Ivan Bešlić.

Također je iznio više podataka koji bacaju sumnju na ono što je do sada službeno istraga utvrdila, a posebno opovrgava Buljeve najnovije izjave kako on nije počinitelj zločina.

Uz to Ivan Bešlić je naglasio kako ima saznanja da je Bulj upravo u vrijeme zločina bio u teškoj financijskoj situaciji pa je iz blagajne lokalnog radija, gdje je prije uhićenja bio direktor, uzeo 28 tisuća kuna, a kuća mu je pod hipotekom.

"To također upućuje na zaključak kako je Ivan Bulj upleten, osim u umorstvo i u uzimanje organa moje Anđele", zaključio je Bešlić. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije