JEDINA KANDIDATKINJA

Ivana Kekin čeka podršku stranačkih kolega za predsjedničke izbore

Zagreb:  Ivana Kekin i Sandra Benčić o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.09.2024.
u 15:30

Samo je Kekin na stranačkim predizborima istaknula kandidaturu, o tome će večeras na videokonferenciji glasati svi članovi stranke

Kao što se u kuloarima i nagađalo, Ivana Kekin vjerojatni je kandidat stranke Možemo na skorim predsjedničkim izborima. Tijekom netom završenih stranačkih predizbora, na kojima su se zainteresirani mogli kandidirati i predstaviti svoje programe, pristigla je samo njena kandidatura. Da bi Ivana Kekin postala i službeni kandidat Možemo, morat će dobiti potporu svojih kolega iz stranke, koji će se u ponedjeljak, u večernjim satima okupiti na videokonferenciji. – Kandidatkinja će predstaviti svoj program, a članovi će joj moći postavljati pitanja. Svi koji će prisustvovati videokonferenciji moći će glasati, a da bi kandidatura bila valjana, Ivana Kekin treba dobiti natpolovičnu većinu glasova prisutnih članova – potvrđuju nam u stranci Možemo.

Iz stranke jučer nisu htjeli komentirati mogućnost da njihova (vjerojatna) kandidatkinja ne uđe u drugi krug. No javnost otprije zna da u takvom scenariju, kako je rekla Sandra Benčić, njihova podrška jednom kandidatu sigurno neće ići. "Investirat ćemo u kampanju i učiniti sve da naš kandidat uđe u drugi krug. A ako u tome ne uspijemo, još nismo odučili koga ćemo podržati, ali jedno znamo – to sasvim sigurno neće biti kandidat HDZ-a Dragan Primorac", poručila je ranije koordinatorica stranke S. Benčić.

Inače, upravo se Ivana Kekin otprije i spominjala u kuloarskim nagađanjima o tome tko će krajem godine iz stranke Možemo ići u utrku za Pantovčak. Kakvi su njeni izgledi? Da podsjetimo, prije otprilike mjesec dana istraživanje izbornih preferencija za predstojeće izbore za predsjednika Republike Hrvatske, predstavljeno u Dnevniku Nove TV, pokazalo je da bi Ivana Kekin, da su u tom trenutku održani izbori, dobila devet posto glasova (Zoran Milanović bio je prvi s 32 posto glasova, Dragan Primorac drugi s 28 posto, a Marija Selak Raspudić treća s 20 posto glasova). U tom se istraživanju, što je i pomalo očekivano, pokazalo da Ivanu Kekin kao predsjednicu podjednako vide oba spola, a posebice mladi, učenici i studenti.

Istraživanje za RTL otprije dva dana, pak, donosi rang-listu s više kandidata, ali s istim poretkom i uz nešto drukčije postotke nego prije mjesec dana. Da su kojim slučajem izbori za predsjednika Republike Hrvatske održani protekli vikend, tako bi aktualni predsjednik osvojio 36,3 posto glasova, HDZ-ov Dragan Primorac 21,2 posto, Marija Selak Raspudić 8,2 posto, a Ivana Kekin, koja čeka podršku svojih stranačkih kolega – 4,8 posto. No treba reći i da je do predsjedničkih izbora ostalo još gotovo četiri mjeseca, ima još relativno dosta vremena da se kandidati istaknu, a vjerojatno je da će biti i nekih novih imena. 

VIDEO ZeGe Vege sajam u Zagrebu

Komentara 1

AN
antonelić
19:18 09.09.2024.

ne bih se iznenadio da se kao kandidat pojavi doktorica kolinda ... zamislite borbu u drugom krugu : kolinda vs kekin ... uzbudljivo i veselo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije