Gaf tjedna

Ivica Dačić zaboravio je u svoju notu ukomponirati srpske logore

Ivica Dačić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
27.09.2015.
u 16:25

Za one s hrvatskim ispravama brzo su se gradili logori u Srbiji

Srbijanski “kompozitor” Ivica Dačić od travnja je uputio već četvrtu tzv. prosvjednu notu, nakon Albanije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, i Hrvatskoj. Posljednju je notu pogrešno odsvirao pa ju je Hrvatska odbila poslušati. Pogriješio je jer je uz “grubo kršenje temeljnih principa Europske unije, Ujedinjenih naroda, Vijeća Europe...” dodao skandaloznu opasku da se hrvatske mjere, nezabilježene u civiliziranom svijetu, mogu usporediti “samo s mjerama poduzimanima u prošlosti, u vrijeme fašističke Nezavisne Države Hrvatske”. Posve nepotrebno.

Barem se tako činilo dok nismo vidjeli kako je to inspiriralo srbijanske tabloide pod kontrolom Aleksandra Vučića da poustaše Zorana Milanovića i njegovu vladu. Uzgred, u Srbiji je brzo zavladala kolektivna amnezija što su njihovi sunarodnjaci ne tako davno radili u Hrvatskoj s onima koji su imali hrvatske isprave. Oni bolje sreće nisu imali slobodu kretanja i za njih su se logori u Srbiji brzo gradili.     

>> Dačić: Ukidanje blokade je veliki poraz hrvatske vlade

Komentara 43

IV
Ivanveliki
17:42 27.09.2015.

Odavno mi ne plešemo kak vi svirate

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
17:35 27.09.2015.

Molim vas pustite Srbe na miru,ta imamo mi svog jada i Hrvata koji rade kontra Hrvatskog naroda.

Avatar kravata
kravata
17:00 27.09.2015.

Nisu srbi krivi sto mi hrvati biramo tako da mozemo vladat samo srbskim kormiralima HDZ sa pupovcem. A SPD citavom srpkoom postrojbom i pocev od predsjednistva pa jucer je orao milanovic imao tri srpska orlica na tulumu SPD -a uu zagrebu kojima su pljeskale zagrebacke muhe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije