POČEO NAPAD

Iz Irana lansirane rakete na Izrael: Aktivirane su sirene, Izraelci požurili u skloništa

Israel's Iron Dome anti-missile system intercepts rockets, as seen from Ashkelon
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/6
01.10.2024.
u 19:28

Ispaljivanje projektila uslijedilo je nakon što su izraelske trupe pokrenule kopnene napade na Libanon, u najvećoj eskalaciji regionalnog rata otkako su izbile borbe u Gazi prije godinu dana

Izraelska vojska rekla je u utorak da su rakete lansirane iz Irana na Izrael. Aktivirane su sirene širom zemlje, eksplozije su se mogle čuti u Jeruzalemu i dolini rijeke Jordan, a Izraelci su požurili u skloništa. Izraelski vojni radio objavio je da je lansirano oko 200 raketa, dok je Iranska revolucionarna garda kazala da su ispaljeni deseci raketa na Izrael. Izraelska vojska u priopćenju je naglasila da je oko 10 milijuna stanovnika u zemlji na meti iranskih projektila. Reutersovi novinari svjedočili su o raketama u zračnom prostoru susjednog Jordana.

Izraelski vojni radio objavio je da su polijetanja i slijetanja u zračnoj luci Ben Gurion zaustavljena, a Jordan je također privremeno obustavio zračni promet. Ranije je vojska najavila da se očekuje napad velikih razmjera balističkim raketama iz Irana i upozorila stanovništvo da se skloni u slučaju napada. Iran je zaprijetio odmazdom nakon napada u kojima je ubijeno vodstvo Hezbollaha u Libanonu.

VIDEO Iranske rakete lete preko Jordana prema Izraelu

Ispaljivanje projektila uslijedilo je nakon što su izraelske trupe pokrenule kopnene napade na Libanon, u najvećoj eskalaciji regionalnog rata otkako su izbile borbe u Gazi prije godinu dana.

U Washingtonu je američki predsjednik Joe Biden rekao da su Sjedinjene Države spremne pomoći Izraelu da se obrani od iranskih raketnih napada. "Razgovarali smo o tome kako su Sjedinjene Države spremne pomoći Izraelu u obrani od ovih napada i zaštititi američko osoblje u regiji", rekao je Biden na X-u o sastanku održanom s potpredsjednicom Kamalom Harris i timom za nacionalnu sigurnost Bijele kuće ranije u utorak.

VIDEO Iranske rakete nad Izraelom
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Moloh
Moloh
20:53 01.10.2024.

Ako su ispalili 200 raketa na Izrael, čekajte pa vidite šta će letit nazad. Ovo su zadnje bezbrižne minute iranskih mula i ajatola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije