Ugrožavanje okoliša

Iz Italije ilegalno dovezao više tisuća tona otpada i zaradio 900 tisuća kuna

Split: 40.000 tona željeznog otpada u teretnoj luci čeka na prekrcaj
11.12.2021.
u 21:36

Bez odobrenja nadležnog tijela uvezao iz Italije u Hrvatsku i uskladištio na dvije lokacije ukupno više tisuća kilograma otpadne plastike, gume i metala.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom.

Tereti se da je od veljače do studenog 2019. godine u dva mjesta kraj Čakovca, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva, postupio protivno odredbama o gospodarenju otpadom na temelju kojih je bio dužan provesti notifikacijski postupak i ishoditi pisano odobrenje za prekogranični promet otpadom.

Bez odobrenja nadležnog tijela uvezao iz Italije u Hrvatsku i uskladištio na dvije lokacije ukupno više tisuća kilograma otpadne plastike, gume i metala, čime je okrivljeno društvo steklo nepripadnu imovinsku korist od gotovo 900.000 kuna, napominju u DORH-u.

Komentara 1

VK
vk52
10:17 12.12.2021.

ciganska posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije