IGRA SLUČAJA?

Iz karlovačkog zatvora bježe samo bogati Albanci

zatvor
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.07.2010.
u 17:12

Prije mjesec dana pobjegao je Manuell Curri, 35-godišnjak iz Bjelovara, član bogate zlatarske obitelji koja i danas u središtu grada ima zlatarnicu

Iako nisu česti, bjegovi iz karlovačkog zatvora potvrđuju da iz te ustanove najčešće nestaju dobrostojeći, čak bogati zatvorenici, koji imaju podeblje kriminalne dosjee. Prije mjesec dana pobjegao je Manuell Curri, 35-godišnjak iz Bjelovara, član bogate zlatarske obitelji koja i danas u središtu grada ima zlatarnicu. Iz Uprave za zatvorski sustav potvrdili su nam da je Curri nestao 1. lipnja, dok je bio na radilištu u šumi na području Perjasice.

Raspisana tjeralica

S njim je bilo šestero zatvorenika, a čuvao ih je jedan pravosudni policajac. đ

– Policija intenzivno radi na prikupljanju informacija o bjeguncu te ih razmjenjuje s ostalim upravama – rekao je Dražen Medved iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Za Currijem je raspisana tjeralica. Dobro upućeni pitali su se zašto je bogatom zatvoreniku omogućen odlazak na radove na otvorenom. Toga dana trebalo je obaviti razgovor o njegovu drugom kaznenom djelu. U zatvor je bio stigao nakon izricanja kazne od 3,5 godine zbog pokušaja oružane pljačke, a na slobodi je trebao biti u kolovozu sljedeće godine.

Događaj po istom obrascu zbio se 23. prosinca 1997., kad je iz karlovačkog zatvora pobjegao Ferit Iljazi, šef albanskog podzemlja za istočnu Europu. Doslovce je otet iz zatvora dok mu je u posjetu bila supruga. Jedan je čuvar tom prilikom pretučen, a iako nije pronađen krivac, istraga je utvrdila da je Iljazi imao pomoć unutar zatvora. Bilo je uklonjeno pet nadzornih kamera, suprugu za ulaska u zatvor nisu pretresli, a policajac koji ga je trebao čuvati bio je za njegova bijega na zahodu. Iljazi je u karlovačkom zatvoru bio tri mjeseca, a čekao se zahtjev njemačkog interpola za izručenje. Nikada nije pronađen.

Akiki jedini uhvaćen

Pobjegao je i Amir Akiki, tada 25-godišnjak, koji je uspio prepiliti rešetku na prozoru. Nikad nije otkriveno tko mu je u ćeliju donio pilu za metal. U zatvor je dospio nakon presude od četiri mjeseca zbog krivotvorenja. U tom trenutku imao je 40-ak slučajeva upisanih u policijsku bilježnicu, a vezanih i za nasilničko ponašanje i šverc ilegalaca. Jedini od te trojice koji je uhićen i na kraju izdržao zatvorsku kaznu.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar icka79
icka79
00:24 06.07.2010.

Bravo šipci!

KA
karlovcankica
00:58 06.07.2010.

hahaha..ma oni ne bjeze..oni samo dobro podplate cuvare..policiju, hahaha!

BO
boston
14:06 06.07.2010.

Organi reda su u tim kljucnim momentima, zaneseno gledali Lud, zbunjen, normalan.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije