Dani žalovanja

Iz Mostara ispraćena tijela četvero poginulih studenata iz Slavonije

komemoracija studenata
Foto: Stojan Lasić/PIXSELL
1/18
21.12.2015.
u 12:00

Rektorica Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Ljerka Ostojić rekla je kako to sveučilište od svoga nastanka do danas nije doživjelo tužniji skup

Tijela Domagoja Rose (25), Tene Vračević (2), Antonije Šarić (22) i Vjekoslava Božanovića (24), četvero mladih ljudi koji su se u subotu utopili u Neretvi sjeverno od Mostara, u ponedjeljak su ispraćena ispred gradske mrtvačnice u Mostaru prema Vinkovcima gdje će biti pokopana, a prije toga održana je komemoracija na Sveučilištu u Mostaru gdje su studirali. 

Prigodnoj molitvi i kratkom obraćanju nazočio je velik broj kolega studenata, profesora, građana Mostara koji su se sa suzama u očima oprostili od četvero Slavonaca

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na prigodnoj komemoraciji rektorica Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Ljerka Ostojić rekla je kako to sveučilište "od svoga nastanka do danas nije doživjelo tužniji skup".
– Ovo Sveučilište nije doživjelo veću tragediju od te subote 19. prosinca 2015. Ovo Sveučilište nije doživjelo veći gubitak od smrti četvero naših studenata: Tene, Vjekoslava, Antonije i Domagoja – rekla je rektorica Ostojić.

Izrazila je sućut obiteljima i pozvala sve okupljene da upute molitve Bogu kako bi podario snage ožalošćenima.

Za studente preminule u prometnoj nesreći u ponedjeljak navečer u crkvi svetoga Petra i Pavla u Mostaru služit će se sveta misa. Četvero studenata utopilo se u subotu pošto se njihovo vozilo survalo u Neretvu, a Stjepan Bošković jedini je uspio isplivati i spasiti se.

Komentara 6

Avatar galeb100
galeb100
15:48 21.12.2015.

ISKRENA SUČUT NJIHOVIM NAJMILIJIM... Pomozite, sveci Božji, u susret iziđite, anđeli Gospodnji: primite duše njihove, ponesite ih pred lice Svevišnjega. Primio vas Krist koji vas je pozvao, u krilo Abrahamovo anđeli vas poveli. Primite duše njehove, ponesite ih pred liceice Svevišnjega. U raj poveli vas anđeli, na dolasku vašem primili vas mučenici, i odveli vas u sveti grad Jeruzalem, i vi s Lazarom, nekoć ubogim, pokoj vječni imali!

DU
Deleted user
14:44 21.12.2015.

Strahota, nemam rijeci..... Iskrena sućut obiteljima i prijateljima!

BR
brojevi
21:29 21.12.2015.

Lako je izgubiti život. Teško onima koji su živi. Vječna slava pokojnim dušama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije