40.000 litara

Iz nasukanog teretnjaka na velškoj obali prijeti izlijevanje goriva

par
Foto: arhivska fotografija
1/2
04.04.2012.
u 14:50

Teretnjak dug 82 metra nasukao se u Llanddulasu, a svih osam članova posade spašeno je neozlijeđeno

Svih osam članova posade spašeno je sa 82 metra dugog teretnjaka koji se jučer nasukao u Llanddulasu nedaleko od zaljeva Colwyn na sjeveru Walesa. Neozlijeđena posada s teretnjaka je izbavljena pomoću dva helikoptera, a u vrijeme nasukavanja u tom dijelu Velike Britanije puhala je snažna bura.

Teretnjak koji plovi pod zastavom Antigve i Barbude prevozio je kamen, ali stručnjaci su zabrinuti zbog 40.000 litara goriva koje se nalazi u brodskim spremnicima. Strahuju da bi se gorivo, ako se brod uskoro ne vrati u plovno stanje, moglo početi izlijevati, donosi Reuters.

Spasioci i stručnjaci za sprečavanje zagađenja danas su obišli nasukani teretnjak kako bi procijenili štetu i odlučili koji je najbolji način za spašavanje plovila. Kako se brod nakon nasukavanja naslonio na betonske blokove uz obalu kraj koje prolazi glavna cesta, policija je zatvorila cestu da bi spasioci mogli pomoći posadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije