Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KROV SE PREUREĐUJE

Iz solarne elektrane na Kockici struja i za građane

07.06.2024.
u 18:32

Trošak je 300 tisuća eura, a kad se nađe tvrtka koja će posao odraditi, sunčana elektrana trebala bi proraditi za tri mjeseca

Ključne riječi

Komentara 10

HO
homofobic
00:19 08.06.2024.

Prema geografskoj sirini Zagreba sunce na m kvadratni emitira 370w na sat (u optimalnim uvjetima). Efikasnost najnaprednijih fotonaponskih celija je skoro 20% suncane emisije. Povrsina krovista "kockice" je 29m x 29m. U sredini je nadgradnja 15m x 15m koju se ne moze iskoristiti za energanu pa prema tome imamo idealno 616 iskoristivih kvadrata. s apsolutnom issoristivoscu od 20% u rasponu od 6 sati dnevno imamo potencijal od oko 45kw. Dovoljno energije za skuhati kavicu dva puta dnevno za svakog tko se nade u "Kockici" a ostane nesto tople kave i za namjestenike u obliznjoj TV. Necemo cjepidlaciti o cjeni te energije kada je "besplatna" makar je inicijalno kapitalno ulaganje svega 300 tisuca eura - sitnica!

MO
MOSAD
20:27 07.06.2024.

Ili zamislimo da MI6 odrzava zgradu za vrime 2ww gestapa

EJ
ejStef
10:17 08.06.2024.

Svašta, kakve su to priče za malu djecu. Nema šanse da će postojati višak el. energije čak niti za sunčani dan usred ljeta u nedjelju. Jedino što će se desiti jest da će račun za struju biti manji... Sad, ne znam koliko je relevantan račun za struju, jer to plaćaju građani svojim novcem, a i elektrana se gradi novcem građana. To samo znači da će biti više novca građana za osoblje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije