ODOBREN NACRT ZAKONA

Izrael djelomično dekriminalizirao konzumaciju marihuane

Marihuana
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
05.03.2017.
u 20:42

Vlada je prije tjedan dana donijela nacrt zakona kojim odobrava izvoz marihuane u terapijske svrhe iz Izraela.

 Izraelska vlada je u nedjelju odobrila nacrt zakona o djelomičnoj dekriminalizaciji konzumiranja marihuane u rekreativne svrhe uz naplatu novčane kazne, rekli su čelnici.

Ta se dekriminalizacija odnosi samo na osobnu uporabu, a  uzgoj, kupnja i prodaja marihuane i dalje su nezakoniti u Izraelu.

Osobe koje načine prvi prekršaj morat će platiti novčanu kaznu od 1000 šekela (255 eura). Za drugi prekršaj moraju platiti dvostruko više, a kod trećeg dobivaju posljednju opomenu.

Policija će uživatelje marihuane predati sudu tek kada ga četvrti put zatekne u prekršaju, bilo da posjeduje ili puši marihuanu na javnom mjestu.

Ministar pravosuđa Ayelet Shaked izjavio je u nedjelju da "Izrael ne može zanemariti promjene diljem svijeta u vezi s uporabom marihuane i s njezinim učincima".

Vlada je prije tjedan dana donijela nacrt zakona kojim odobrava izvoz marihuane u terapijske svrhe iz Izraela.

>> U Legoland tematskom parku sadili marihuanu

>> Legalizacija marihuane u SAD-u šteti narkokartelima u Meksiku

Komentara 3

SI
sikter
21:32 05.03.2017.

oslobodite palestinu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije