OGLASILI SU SE NA SLUŽBENOM X PROFILU

Izraelsko veleposlanstvo oštro kritiziralo Milanovićevu izjavu: 'Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika'

Zoran Milanović na Danu općine Plaški
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
14.10.2023.
u 16:39

Iz izraelskog veleposlanstva zahvalili su premijeru Andreju Plenkoviću na riječima potpore te Ministarstvu vanjskih poslova na simboličnoj gesti u znak solidarnosti

Službeno izraelsko veleposlanstvo oglasilo se na svom službenom X profilu (bivšem Twitteru) nakon izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da je Izrael izgubio sve svoje simpatije nakon odmazde Hamasu, dok je postavljanje izraelske zastave u Ministarstvu vanjskih poslova nazvao idiotskim. "Koja je zastava sljedeća? U ovoj zemlji se zna kako se sa zastavama raspolaže, a to je bila reakcija ministra kad gledamo kontekst priče idiotska. Nisam slučajno odabrao tu riječ jer idiotizam ima više refleksija to ne radiš naprosto", kazao je Milanović. 

"Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta", napisali su. 

Također, iz izraelskog veleposlanstva zahvalili su premijeru Plenkoviću na riječima potpore kao i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na tome što su izvjesili izraelsku zastavu na ulazu u Ministarstvo kao znak solidarnosti prema Izraelu, prenosi Dnevnik.hr. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Milanović o sukobima u Izraelu: 'Pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubojstva civila'

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Grubi
Grubi
01:23 15.10.2023.

Isti Komsic, ista partija.Svud nas je osramotio.

Avatar Moodleen
Moodleen
17:52 14.10.2023.

Ovaj bolesni drug milan ović uskoro bude Hrvatsku sramotil i na drugim planetima, na kugli zemaljskoj je već sve obavil. Dao Bog da mu hamasovci dođu u goste. Doma.

CM
Crni_moj
16:04 15.10.2023.

Koliko mi je poznato i kršćanstvo smatra osvetu grijehom tak da ne vidim ništa sporno u njegovoj izjavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije