Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Igrokaz u 2"

J. Kosor prijeti tužbom Stankoviću zbog igrokaza u "Nedjeljom u 2"

kosor
Davor Puklavec/Pixsell
21.03.2010.
u 16:23

U emisiji je gostovao nesuđeni predsjednikov analitičar Drago Pilsel, kojega je voditelj emisije stavio u ulogu premijerke Kosor

Premijerka Jadranka Kosor zaprijetila je tužbom HTV-ovom voditelju Aleksandru Stankoviću i HRT-u za klevetu zbog današnje emisije "Nedjeljom u 2". U toj je emisiji gostovao nesuđeni analitičar predsjednika RH Drago Pilsel, kojega je Stanković, nezadovoljan što Jadranka Kosor ne želi biti njegov gost, zamolio da se pretvara da je on premijerka pa da mu odgovori na nekoliko pitanja.

– Nema problema, ali  nemam broš – negodovao je Pilsel, a potom dodao kako ima nešto bolje, raskopčao košulju i pokazao majicu s natpisom “roba s greškom”.

Potom je Stanković pustio prilog  o Momiru Dropcu, čovjeku u čijem stanu od 90 četvornih metara u Šeferovoj ulici danas živi premijerka, a iz kojeg je, zajedno sa svojim bratom prisilno iseljen 1995. godine. U potresnom prilogu M. Drobac priča kako mu se nedugo nakon iseljenja iz stana brat ubio skočivši sa 14 kata te opisuje svoj sadašnji život bez struje, vode, bez posla,...I tada je počeo intervju.

- Bi li vi dobili stan braće Drobac da u to vrijeme niste otišli iz medija u politiku? – pitao je Stanković, a Pilsl je glumeći Kosor rekao – teško, vrlo teško.

– Kako to da ste dobili stanarsko pravo na veći stan, kada taj institut tada nije postojao i kako to da ste dobili stan od 90 kvadrata, a imali ste pravo na 50 - ispitivao je Stanković. A Pilsl je objašnio da je taj stan “zaslužila jer je napravila puno za ispaćeni hrvatski narod zbog čega ju je i Tuđman prigrlio.”

– Možda to nije bilo u redu, ali voljela bi da nisam bila jedina privilegirana – odgovarao je Pilsl i dodao da će učiniti sve da se država oduži Momiru Dropcu na što je Stanković rekao da je kao i Mesić oduševljen ovakvom premijerkom.

Pilsel je, ne više glumeći premijerku, istaknuo i da se nada kako će na cijeli ovaj slučaj reagirati i predsjednik Ivo Josipović te je dodao kako Kosor do stana nije došla na protuzakonit način već je problem u etici i moralu te da država prema M. Dropcu ima dug kakav ima i prema Milanu Levaru i obitelji Zec. Pilsel je u emisiji objasnio i razloge zbog kojih je napustio Pantovčak 20-ak dana od imenovanja. Ponovio je kako razlog nije bila sporna kolumna u kojoj je kolumniste nazvao "kurvinim sinovima" već nezadovoljstvo jer je došlo do urušavanja dogovorene koncepcije rada Ureda predsjednika.

Niti sat vremena nakon emisije pojavila se informacija da je premijerka ljuta nazvala Renata Kunića, v.d. glavnog urednika informativnog programa HTV-a i tražila objavu demantija u nedjeljnom Dnevniku ili će dobiti tužbu.

- I ja sam čuo da je zvala. Mene je zvao Kunić. Ne mogu reći što smo razgovarali, ali prijetio mi nije - otkrio je Stanković.

Ne boji se, dodao je, sankcija jer u emisiji nije rečena laž, a sporni "igrokaz" je, kaže, izveo da premijerka pomogne Momiru Dropcu koji žvi bez struje. Nakon Dnevnika u kojem nije bilo demantija s HTV-a smo neslužbeno doznali da nije Kosor zvala Kunića nego netko iz njenog Ureda, a prema verziji zamjenice glasnogovornika Vlade Martine Banić iz Vlade nitko nije slao nikakav demanti na HTV jer za ono što je u emisiji napravljeno isprika ne može pomoći.

Renato Kunić spornu emisiju nije želio komentirati, ali je zato iz odvjetničkog ureda Šeparović, Špehar i Gavranić poslano priopćenje za javnost u kojem piše kako su "svi navodi izneseni u emisiji u cijelosti neistiniti, krajnje zlonamjerni i izraz su dosad nezabilježenog neprofesionalizma". Nikada u praksi, piše u priopćenju koje potpisuje odvjetnica Ivana Špehar, opunomoćenica Jadranke Kosor, nije viđeno da se jedna emisija vodi samo radi blaćenja treće osobe. Smatraju kako je Stankovićeva namjera bila isključivo naškoditi časti i ugledu Jadranke Kosor, čime je "ostvario obilježja kaznenog djela klevete".

Odgovornost HRT-a za štetu nanesenu premijerki u odvjetničkom uredu nalaze temeljem Zakona o medijima, a najavljuju kako će o tom slučaju biti obaviješteno Vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva te Programsko vijeće HRT-a

- Reagiranje na izrečeno u današnjoj emisiji "Nedjeljom u 2" bit će, sukladno Zakonu o medijima, objavljeno u idućoj emisiji za sedam dana - poručio je glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

Komentara 570

VI
Vito
06:43 22.03.2010.

Kud će suza nego na oko.

OB
-obrisani-
18:56 21.03.2010.

kako su braća drobac dobila stan od 90m2

MI
mica1111
18:30 21.03.2010.

...dijelim same pluseve...al bit će i ovo igrokaz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije