Oproštaj od Sabora

Jadranka Kosor objavila selfie s Vladimirom Šeksom: 'Za doviđenja!'

Selfie Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa
Foto: Twitter
1/13
29.04.2015.
u 12:11

Šeksu će mirovina iznositi 12.500 kuna, a na Pantovčaku će imati svoj ured u koji će dolaziti prema potrebi

Vladimir Šeks jučer je nakon 25 godina podnio ostavku na mandat saborskog zastupnika kako bi otišao na funkciju posebnog savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za ustavno-pravna pitanja.

Zbog toga je danas bio u središtu pažnje u Saboru, a Jadranka Kosor je s njim za uspomenu snimila selfie. Fotografiju je objavila na svom Twitter profilu uz komentar "Za doviđenja".

Šeks je jučer rekao da je o tom potezu razmišljao već neko vrijeme. – Moja je želja bila da se više ne kandidiram za Sabor, da više ne sudjelujem ni u izvršnoj vlasti, odradio sam već dovoljno mandata, bio sam i u Vladi, na različitim drugim državnim dužnostima, a sad je vrijeme za mlađe. Nije ovo iznenadna odluka, već dugo u meni sazrijeva takva želja budući da ne kanim, da bude potpuno jasno, baciti koplje u trnje, ali više se ne želim kandidirati za Sabor, dakle biti u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti. Krajem godine navršit ću 73 godine i tražio sam način i prostor kako da ostanem u politici, ali u daleko mirnijoj poziciji – izjavio je Šeks.

Šeks će sada aktivirati svoju mirovinu koja je prije utvrđena, a dužnost savjetnika odrađivat će bez plaće.

Šeksu će mirovina iznositi 12.500 kuna, a na Pantovčaku će imati svoj ured u koji će dolaziti prema potrebi. Dakle, ili kada ga predsjednica pozove jer treba njegov savjet ili kad on sam bude imao potrebu o nečemu savjetovati Kolindu Grabar-Kitarović.

>> Šeks: Ovo nije iznenadna odluka, to dugo sazrijeva u meni

>> Šeksu mirovina od 12.500 kuna i ured na Pantovčaku

Komentara 15

3D
3d
12:44 29.04.2015.

Ne mogu se odlučiti tko je jadniji, jaca ili ova vijest.

MI
Mirnadob
12:37 29.04.2015.

Dali ces ti dobot vise,ako Djuri i ostalim invalidima jos vise ukinu???

Avatar slaven0
slaven0
13:06 29.04.2015.

73? i onda kazu da alkohol steti zdravlju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije