ima podršku sdp-a

Jakovčić bijesan na Milanovića zbog Kajina, ali ne odlaze iz Vlade

damir kajin (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
03.01.2013.
u 12:43

Kajin i dalje ne zna je li i dalje član IDS-a, no u toj stranci kažu da je i formalno izbrisan, HNS u pregovore s obje strane

Istarski SDP danas je i službeno podržao Damira Kajina kao kandidata za župana. I dok HSU unutar tjedan dana treba donijeti formalnu odluku o pristupanju stranke ovoj istarskoj koaliciji, kako je potvrdio potpredsjednik HSU Radovan Cvek, HNS još ne izlazi s konačnom odlukom. Kajin vjeruje da će uskoro dobiti i njihovu podršku.

– Zaključili smo da je potrebno razgovarati sa strankama koje podupiru Kajina, što smo i učinili, no odlučili smo otvoriti proces pregovaranja i sa IDS-om i njihovim kandidatom za župana. IDS je naš koalicijski partner, imamo i zajednički klub vijećnika u županijskoj skupštini. Bilo bi fer razgovarati sa jednima i drugima. Do srijede istarski HNS nije izlazio sa službenim stavom da ćemo podržati Kajina, to su govorili drugi u naše ime – kazao je Veljko Ivančić, predsjednik istarskog HNS-a. Kajin ni danas nije znao reći je li i dalje član IDS-a. Kajinov status u IDS-u nije jasan niti SDP-u, rekla je povjerenica SDP-a u Istri Ada Damjanac te dodala da će podržati Damira Kajina kao kandidata za župana. Kajin je kazao da ga se može predstavljati i kao nezavisnog kandidata. No IDS je ipak donio odluku.

– Imali smo strpljenja prema Damiru Kajinu zbog njegove povijesti u IDS-u i problema u kojima se našao. Jučer je i formalno prekršio odredbe iz statuta stranke čime je izbrisan iz registra stranke – potvrdio nam je Tedi Chiavalon, glavni tajnik IDS-a.

U društvu Damira Kajina sve se češće pojavljuje i Ivan Herak, bivši IDS-ovac i nekadašnji ministar turizma. Rekao nam je kako se nakon 12 godina želi vratiti u politiku. Špekulacije da bi Herak mogao postati zamjenikom župana u slučaju Kajinove pobjede nije želio potvrditi.

– Vidjet ćemo što i kako, moj je zadatak pomoći Kajinu, zato se grupa bivših IDS-ovaca i okupila oko njega kako bi mu pružila podršku koja mu je potrebna. Vjerujemo u pobjedu – kazao je Herak koji je iz IDS-a izbačen 1994. godine dok je boravio u SAD-u. Za njegovo izbacivanje tada je ruku digao i Kajin.

– Zapravo to nije posve točno. On me je tada upozorio što se u IDS-u sprema, kazao je da mu je žao i da takvo ponašanje prema meni nije korektno. Dobro poznajem Kajina. Da sam mu tada išta zamjerio, ne bih danas bio na njegovoj strani – rekao je Herak.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić bijesan je na Zorana Milanovića i lokalni SDP koji je dao podršku Damiru Kajinu.

– Milanovićev način je nemoralan i licemjeran, ali ne napuštamo Vladu – kazao je za Media Servis Ivan Jakovčić.

>> Kajin: Izgubim li, odlazim u mirovinu

Komentara 17

ST
stipan
18:30 03.01.2013.

Koji otpor ...koje pokazivanje da se ne slaže sa ŠEFOM....... koje jednostavno GUZIČARNJE... ne slažem se ali ipak ostajemu koaliciji...pa imaj petlje pa reci šefe ne radiš dobro i neću sa tobom...a i ovo Kajin i Jakovčić pa ne slaganjeje mi jako PROZIRNO.....

NB
Navrnuti Bracanin
22:39 03.01.2013.

Milanović postaje Istri ono što je nekad bio Tuđman kad je vladanje u pitanju. Kako Istrijani nisu mone a što je zorno pokazao Kain uzevši povlaštenu saborsku mirovinu vrlo je izgledno da će i Miki proći u Istri poput Tuđmana. Pa vide Istrijani da Milanće ništa dobra nije donio Hrvatskoj i bile bi mone da podrže SDP i vjerovatno jednog od naj manje školovanih kandidata za župana (SSS). Istra bi mogla biti početak Milančetova kraja .

BS
bstrabi2
19:53 03.01.2013.

Ako Kajin pobjedi.Onda je izdaja Istrana.Jer je Kajin u dogovoru s Milanovićem.Za plomin tri na ugljen,a onda zbogom.Istarski turizam.Jer če zagaditi čisti zrak.Od čega če i strani turisti bježati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije