PROMO

JANAF ponovljenim testiranjem naftovoda potvrdio da kapacitet premašuje ukupne potrebe MOL-a

Omišalj: Postrojenja JANAF-a na otoku Krku
Goran Kovacic/PIXSELL
02.09.2024.
u 12:13

JANAF d.d. proveo je tijekom kolovoza 2024. godine u koordinaciji s predstavnicima MOL Grupe ponovno testiranje protoka sirove nafte na dionici JANAF-ovog naftovoda od Terminala Sisak do mađarske granice.

Rezultati ponovljenog testiranja pokazali su da kapacitet naftovoda premašuje ukupni godišnji kapacitet za preradu MOL-ovih rafinerija u Mađarskoj i Slovačkoj. Testiranjem je potvrđeno da se uz mogućnost dodavanja DRA aditiva na navedenoj dionici može u potpunosti postići kapacitet od 13 do 16,4 milijuna tona godišnje ovisno o broju angažiranih pumpi s obje strane.

Ponovljenim testiranjem protoka nafte na dionici JANAF-ovog naftovoda dobiveni su točni i egzaktni podaci o realnim, pouzdanim i sigurnim kapacitetima JANAF-a do mađarske granice na godišnjoj razini. Testiranje je potvrdilo spremnost JANAF-a da u potpunost od sutra osigura opskrbu obje rafinerije u vlasništvu MOL Grupe te garancije koje su dane Vladi Republike Hrvatske i Europskoj komisiji. JANAF je siguran i pouzdan partner svim korisnicima naftovodno-skladišnog sustava te kontinuirano ulaže u unapređenje svojih usluga transporta i skladištenja kako bi zadovoljio sve potrebe svojih partnera“, istaknula je Uprava JANAF-a.

JANAF d.d. ima već 12 godina u kontinuitetu ugovore o transportu s MOL Grupom te opskrbljuje MOL-ove dvije rafinerije sa sirovom naftom i to rafineriju Szashalombatta pokraj Budimpešte kapaciteta 8,1 milijun tona godišnje prerade i rafineriju Bratislava kapaciteta 6 milijuna tona godišnje prerade.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije