NEW YORK

Jandroković nakon susreta s Hillary Clinton i s njezinim zamjenikom

jandrokov
Boris Ščitar
23.09.2009.
u 20:27

Steinberga je interesiralo stanje u jugoistočnoj Europi, a razmijenili su mišljenja i o stajalištima i suradnji Hrvatske i Amerike u području obrane kao i unutar proširenog članstva Američko-jadranske povelje.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković održao je u srijedu bilateralni sastanak u hotelu Waldorf Astoria u New Yorku sa zamjenikom američke državne tajnice Jamesom B. Steinbergom. - Izrazio sam zahvalnost na potpori SAD-a pitanjima od ključnog značenja za Hrvatsku, poput pristupanja u članstvo EU, u okviru regionalne suradnje te u brojnim drugim područjima - rekao je Jandroković za Večernji list nakon sastanka.

Steinberga je interesiralo stanje u jugoistočnoj Europi, a razmijenili su mišljenja i o stajalištima i suradnji Hrvatske i Amerike u području obrane kao i unutar proširenog članstva Američko-jadranske povelje.

Susret je iskorišten i za razgovore o gospodarskim odnosima jer je zbog globalne ekonomske krize oslabila trgovinska razmjena između Amerike i Hrvatske te je smanjen i broj turističkih posjeta. Dogovoreno je da američke gospodarske delegacije uskoro posjete Hrvatsku i prikupe informacije o mogućnostima investiranja i trgovanja s našom zemljom jer je za američki kapital važna činjenica da smo kao članica NATO saveza sigurniji za financijska ulaganja.

Ključne riječi

Komentara 23

BO
bohtar
21:14 23.09.2009.

Išo dečko na pranje mozga,uši,kupit koščice od jabuke,za bolju orjentaciju.Ameri ,da ne zaboraviš,mi smo pravili granicu,tako čemo i ovaj put.Mali jesi zapisao,da slučajno ne zaboraviš,dok dođeš kuči.

DU
Deleted user
21:16 23.09.2009.

Titula šminkerčića godine zasluženo pripada Jandrokoviću. Njemu je poza sve i sva u životu! Nevjerojatno da je sada postao kapetan duge plovidbe nakon što mu je Sanader osobno odrađivao praktično sve bitno iz sfere vanjske politike. I točno se vidi kako nasukava HR brod na hridine!

PA
Pantagana
21:35 23.09.2009.

Samo čekam što će drugarica Pusićka reči na ovo, zašto se nju nije zvalo…ha, ha, ha, ha, ha…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije