'TO TREBA IGNORIRATI'

Jandroković o navodnom uhićenju 'špijuna': Bili smo povijesno pametniji, ne smijemo nasjedati na provokacije

Zagreb: Gordan Jandroković obišao dio prostorija Hrvatskog vojnog učilišta u koje će se preseliti Hrvatski sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 12:55

Bili smo povijesno pametniji, i tako treba biti i dalje, ne smijemo nasjedati na provokacije. Čovjek živi od toga da hrvatski mediji reagiraju na njegove provokacije, treba ga ignorirati", poručio je Jandroković.

Vijest o uhićenju navodnog ''hrvatskog špijuna'' u Srbiji odjeknula je u medijima, no Ministarstvo vanjskih poslova nije potvrdilo te informacije, naglašavajući da nemaju nikakvih saznanja o tom slučaju. Srpski mediji javljaju da je uhićenje rezultat višemjesečnog operativnog rada Sigurnosno-informativne agencije (BIA). 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković osvrnuo se u utorak na ovaj slučaj, poručivši da je riječ o provokaciji i manipulaciji te da bi hrvatski mediji trebali ignorirati srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

"Moramo biti vrlo otvoreni, Srbija nije demokratska država. I ovo što su učinili gospođi Vučković pokazuje kako se odnose prema svima koji imaju drugačije mišljenje od vladajuće strukture. Srbija je zemlja koja sjedi na dvije stolice, s jedne strane koketira s Moskvom, a s druge pokušava osigurati put prema EU. Nedosljedni su, neprincipijelni, izazivaju regionalne kavge, i mi tu trebamo biti mudri. Bili smo povijesno pametniji, i tako treba biti i dalje, ne smijemo nasjedati na provokacije. Čovjek živi od toga da hrvatski mediji reagiraju na njegove provokacije, treba ga ignorirati", poručio je Jandroković.

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman iznova je u utorak komentirao slučaj hrvatskog špijuna koji je navodno uhićen u Srbiji. "Nemamo nikakvih informacija. Nije to sada u našem fokusu, ja ne znam koga to sada u ovome trenutku zanima", kazao je Grlić Radman.

Pročitao je u medijima, kaže, da se spominju i neka imena, no to se ne dovodi u vezu s Hrvatskom. "To je od prošle godine, to su neke reciklirane informacije. Ne znam ništa o tome", poručio je u izjavi novinarima na marginama Konferencije veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika u Zagrebu.

>>> FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Zagreb: Gordan Jandroković obišao dio prostorija Hrvatskog vojnog učilišta u koje će se preseliti Hrvatski sabor
1/14

Komentara 5

IZ
ivan.zorger
13:14 27.08.2024.

ne, nego je htio reći, da smo trebali špijuna naučiti i obučiti da bude pametniji. Tada ga ne bi uhvatili čede.

VI
Vivian
13:13 27.08.2024.

Grlic Radman tvrdi kako je u stalnom kontaktu sa svojim srbijanskim kolegom. Rezultati njegovih kontakata su ociti i lako uocljivi !

SS
simpatican.simpa
13:08 27.08.2024.

A što je sa srpskim špijunima koji su već sada postale ugledne i utjecajne osobe u izvršnoj i pravosudnoj vlasti !?!?!? Sve su to koordinirane igre obiju strana, nitko nema pojma o kome je riječ, tko je tajni James Bondada sa srpskom putovnicom iz Zagreba, a radi u Beogradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije