Dužnosnici uputili čestitke

Jandroković: Svijetu je potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom

Zagreb: Jandroković ugostio kancelara Republike Austrije, Karla Nehammera
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
24.12.2022.
u 11:18

U okolnostima velikih sigurnosnih izazova s kojima se suočavaju Europa i svijet, a među kojima prednjači rat na europskom tlu, ministar Božinović poručio je da se "naš sustav i u tako nepredvidivom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio".

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u blagdanskoj čestitki djelatnicama i djelatnicima MUP-a da je njihov najvažniji uspjeh ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja - ulaska Hrvatske u šengenski prostor. "Godina iza nas zasigurno je bila izazovna ali je donijela i zaslužene rezultate našeg zajedničkog rada i truda. Rezultati su to koje ćemo ostaviti u naslijeđe budućim naraštajima", istaknuo je Božinović. 

U okolnostima velikih sigurnosnih izazova s kojima se suočavaju Europa i svijet, a među kojima prednjači rat na europskom tlu, ministar Božinović poručio je da se "naš sustav i u tako nepredvidivom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio".

A sve s jednim ciljem - sigurnost naših građana i svih koji nas pohode, obrana zajedničkih europskih vrijednosti uz zaštitu naših nacionalnih interesa".

Ministar Božinović kaže da nas ovo vrijeme potiče prisjetiti se svega što je ostvareno, ali i planirati nove pothvate. "MUP kao najvažniji uspjeh može istaknuti ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja - ulaska Hrvatske u klub država članica šengenskog prostora".    

Ustvrdio je da je to rezultat ustrajnosti i posvećenosti svakog pojedinca u MUP-u pa mogu biti ponosni na sve što su postigli. Uz mnogobrojna ulaganja u sustav, Božinović ističe kako se u godini iza nas hrvatska policija jasno pozicionirala na međunarodnoj razini, a hrvatski sustav civilne zaštite ispunio je svoju misiju zaštite i spašavanja na nacionalnom i međunarodnom planu. 

"Međutim, nismo i ne smijemo zaboraviti temeljne vrijednosti - mir, sigurnost, zajedništvo i suosjećanje prema potrebitima", poručio je. Zadržati humanost, zajedničkim naporima i predanim radom, nastaviti postizati vrhunske rezultate te stremiti boljem zajednički je plan i u 2023. Božinović je čestitao Božić i Novu godinu policajkama i policajcima, pripadnicama i pripadnicima civilne zaštite te djelatnicama i djelatnicima MUP-a.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku te naglasio da je svijetu koji se nastavlja ubrzano usložnjavati potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom koju u sebi nosi rođenje Sina Božjega.

"Blagdan Kristova rođenja blagdan je vjere, ljubavi, mira i nade, vrijeme radosti koju treba velikodušno dijeliti sa svojim obiteljima, bližnjima i svim ljudima dobre volje. Istovremeno, božićno je razdoblje prigoda za preispitivanje vlastitih vrijednosti, postupaka i postignuća", napisao je Jandroković.

Istaknuo je da se Hrvatska ove godine zaista može sa zadovoljstvom osvrnuti na zacrtane strateške ciljeve, koje je uspjela ostvariti - ulazak u europodručje i schengenski prostor. "A na kraju godine, u kojoj je naš državni teritorij u cijelosti spojen Pelješkim mostom, dobili smo i pomalo neočekivani predbožićni sportski poklon:  svjetsku nogometnu broncu", dodao je.

Ipak, napisao je, osjećaji s kojima dočekujemo ovaj Božić nedvojbeno su pomiješani. Jer nakon brojnih iskušenja prethodnih godina, od razornih potresa do globalne pandemije COVID-a 19, od veljače svjedočimo i povratku rata na europski kontinent.

"Ovog se Badnjaka navršava punih deset mjeseci kako ukrajinski narod proživljava užase rata. Njihova nam teška sudbina, kao rijetko komu u današnjoj Europi, priziva sjećanja na bol i žrtve položene u borbi za vlastitu slobodu i samostalnost. Podsjeća nas kako ju ne smijemo uzimati zdravo za gotovo, niti zatvarati oči pred razaranjima i ljudskom patnjom, bilo gdje u svijetu", naglasio je.

Osvješćujući nam potrebu za zahvalnošću na onomu što imamo, ovaj nas Božić, naglasio je, poziva na snažniju solidarnost sa svima koji trpe. "Jer činjenica da blagdan Kristova rođenja u Hrvatskoj dočekujemo u toplini naših domova i okrilju obitelji istinski je blagoslov, brojnima ovih dana uskraćen".

"Svijetu koji se nastavlja ubrzano usložnjavati uistinu je potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom koju u sebi nosi rođenje Sina Božjega. I hrvatsko je društvo potrebito jačeg međusobnog razumijevanja, tolerancije i zajedništva, te konstruktivnijeg rada svih njegovih dionika za opće dobro", poručio je Jandroković i dodao: "Neka stoga vjera, ljubav, mir i nada ovih blagdana ispune srca ljudi diljem naše Domovine, kako bismo u sljedećoj godini, u intenzivnijem međusobnom dijalogu i s više optimizma, bili spremni na nove pozitivne iskorake".

"Svim građankama i građanima Republike Hrvatske, kao i Hrvaticama i Hrvatima u iseljeništvu, uime Hrvatskoga sabora i osobno želim čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu 2023. godinu!“​, napisao je Jandroković.

Banožić uputio božićnu čestitku pripadnicima HV-a i djelatnicima MORH-a

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, djelatnicima MORH-a te im zahvalio na doprinosu u ostvarivanju ciljeva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

"Godina za nama bila je po mnogočemu izazovna. Podsjetila je svijet na okrutnost oružanih sukoba. Upravo nas ovo božićno raspoloženje poziva da ne zaboravimo sve one obitelji i zajednice koje se suočavaju s brojim patnjama i poteškoćama. Ponosan sam što je Hrvatska svojim odgovornim djelovanjem, jasno stala na stranu obrane civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva slobodni svijet", napisao je Banožić u čestitki.

Naglasio je i da je ova godina obilježena nizom povijesnih postignuća Hrvatske, da su ostvareni uistinu veliki strateški ciljevi o kojima su maštale generacije. "I ono na što smo najponosniji, ostvarili smo sve ono za što su se zalagali i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji", rekao je te istaknuo da bez njihove borbe i bez njihove žrtve, ne bi bilo uspješne Hrvatske.

"Blagdan Božića od nas traži i veliku zahvalu obiteljima hrvatskih branitelja: hvala što ste ih podržali u njihovoj spremnosti da se stave na raspolaganje Domovini", napisao je Banožić i svima zaželio obilje radosti i zadovoljstva postignutim na profesionalnom i na osobnom planu.

Komentara 6

Avatar x-y
x-y
13:56 24.12.2022.

Ono kad licemjeri i kriminalci moraliziraju..dno dna..

VI
vidum
17:06 24.12.2022.

I Hrvatskojh treba svijetlo, da nas oslobodi HDZ-ovskog mraka.

RE
realisticki
12:50 24.12.2022.

Jandroković je promašio profesiju, jer ova poruka zvuči kao proruka jednog svećenika a ne poruka jednog vrhunskog političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije