OLIVER ANTIĆ:

'Javnost će biti prilično iznenađena sadržajem Titova sefa'

josip broz tito
Jens Wolf/DPA/PIXSELL
06.05.2013.
u 21:51

Posao ide sporo jer ima na tisuće predmeta, a među njima i onih koji nisu dobro zavedeni, kaže Antić

Beogradske Večernje novosti doznaju od Olivera Antića, predsjednika tročlanog povjerenstva koje je otvorilo \"Titov sef\" kako popis predmeta iz doma Brozovih nakon smrti Josipa Broza, još nije sačinjen pa zato i nije objavljen javnosti.

- Posao ide sporo jer ima na tisuće predmeta, a među njima i onih koji nisu dobro zavedeni. Primjerice, novčići, kod kojih je jako važan datum izdavanja, jer od toga ovisi njihova numizmatička vrijednost. A neki su pogrešno popisani u vrijeme kada je komisija Predsjedništva SFRJ sastavljala popis. Zato je važno da svaki predmet bude identificiran. Kada budemo izašli s konačnim sadržajem sefa, javnost će biti prilično iznenađena - kaže zagonetno Antić za Novosti i moli nasljednike i javnost na još malo strpljenja kada su do sada \"čekali 33 godine\".

>> Titov duh za lažni bijeg u doba kad je bilo bolje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije