ZA I PROTIV

Učincima zabrane mobitela zadovoljni i profesori i učenici, ali stručnjak upozorava: 'Prvo roditeljima moramo objasniti zašto je to štetno'

Umjesto parkova i igre na otvorenom djeca krate vrijeme na konzolama i mobitelima
Davor Puklavec/PIXSELL
09.09.2024.
u 18:00

Zabrana korištenja mobitela u našoj zemlji nije uvedena na nacionalnoj razini, a mnoge škole provode svoje mjere ograničavanja. No kako bi reagirali učenici, učitelji i profesori kada bi se u svim školama Hrvatske uvela zabrana?

Ključne riječi

Komentara 7

ME
Melada
18:56 09.09.2024.

Znanstveno istrazivanje pokazuje da upotreba telefona, iPad, racunalo i Tv je stetno pogotovo za teenagere, a za djecu mladju od dvije godine preporucuje se totalna zabrana. Cudno je da se hrvatski mediji bave torbicama, tenisicama, haljinama i guzama razuzdalih ”zvijezda”” i ”samozatajnim suprugama poznatih a nigdje o znanstvenim radovima, znanstvenim istrazivanjima osim ”usporedbi cijena” u Njemackoj, Austriji… i Hrvatskoj. Svima je jasno da mobitelima nije mjesto u ucionicama kao ni za volanom! Jednostavno poslati roditeljima obavijest da od (npr) 1. sijecnja 2025, god, dolazi na snagu toralna zabrana mobitela za vrijeme skolske nastave. I to na nacionalnoj razini! Naravno obavijestiti treba sveobuhvatno pucanstvo, ne samo roditelje! Mobilni se pri ulasku u ucionicu ostavljaju ucitelju, nastavniku, profesoru i zakljucavaju se u siguran pretinac. Ucenik/ca ga dobije natrag pri zavrsetku skolskog dana!

Avatar marsijaneri
marsijaneri
18:59 09.09.2024.

Roditeljima objasniti što? Mnogi roditelji kupuju djeci skupe mobitele samo da bi od djece "imali svoj mir"! Prvo takvim roditeljima objasniti da je njihovo ponašanje šetno. Sve drugo bi onda bilo lakše i imalo smisla. Za apsolutnu zabranu sam mobitelai na školskom dvorištu i u zgradi škole. Odgovor na moguća pitanja - kako su roditelji komunicirali s djecom dok nije bilo mobitela?

Avatar Idler 3
Idler 3
18:15 09.09.2024.

Pa kaj to več ne postoji ? Koje/kakšno je objašnjenje tam di dolaziju na nastavu z mobitelimi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije