ZLOPORABA DROGE

Jedan bio sam svoj majstor pa imao kućni laboratorij za uzgoj marihuane i Psilocibina, drugome nađen kokain i ulje marihuane

Foto: PU zagrebačka
1/4
25.07.2024.
u 15:39

Nije priopćeno kolika je vrijednost nađene droge, no 34-godišnjaku slijedi privođenje na tužiteljstvo i vjerojatno pred suca istrage.

Muškarac (34) sumnjiči se za zloporabu droge, a zagrebačka policija priopćila je da ga se sumnjiči da je drogu sam uzgajao, u kući na području Podsuseda. Po principu sam svoj majstor, pribavio je svjetiljke i stvorio, kako kaže policija, uvjete za umjetni uzgoj gljiva Psilocibin, ali i marihuane. Gljive je sušio, prepakiravao i vagao te kasnije preprodavao. Istu stvar je, kako se sumnjiči, radio i marihuanom, a  policija mu je 24. srpnja pretražila kuću i našla mu improvizirani laboratorij i u njemu  zasađene ukupno četiri stabljike marihuane.

U dvorištu osumnjičenikove obiteljske kuće policajci su našli još 14 stabljika marihuane, 158 grama marihuane pakirane u dvije staklene posude, 942 grama sušenih gljiva Psilocibin te 204 grama gljiva Psilocibin zasađenih u tri plastične kutije. Nije priopćeno kolika je vrijednost nađene droge, no 34-godišnjaku slijedi privođenje na tužiteljstvo i vjerojatno pred suca istrage.  

Droga, samo druge vrste nađena je i u pretragama  kod jednog 35-godišnjaka. U njegovom slučaju radilo se o kokainu, a zagrebačka policija i njega sumnjiči za preprodaju droge. Sumnja se da je nabavio neutvrđenu količinu kokaina  i ulja marihuane. Drogu je skrivao, prepakiravao i preprodavao. Pretragom njegovog stana na području Novog Zagreba policajci su našli  šest omota u kojima je ukupno bilo oko 272 grama kokaina, 17 originalno zapakiranih elektroničkih cigareta u kojima je bilo ulje marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima droge, jedan uređaj za vakuumiranje te novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge. I njemu slijedi dovođenje pred suca istrage.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije